InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Seniorský klub - Betty McDonaldová

    Čtvrtek 23.5 9:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

  • Tvořivý rok - ubrouskování

    Čtvrtek 23.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luboš Rob: Potřebujeme diváky na své straně

PÍSEK – Od minulého ročníku druhé ligy se v klubu IHC Králové Písek událo hodně podstatných změn. Elitní tým se oddělil od mládeže a do jeho čela se postavilo nové vedení v podobě Erika Svobody a Zdeňka Šťastného. Změna nastala i na trenérském postu. Po náhlém odchodu Karla Herra do Příbrami usedl na píseckou lavičku Luboš Rob. Zkušený kouč ihned začal budovat nový kádr, který by měl být ve třetí nejvyšší soutěži konkurenceschopný a postupně naplňovat smělé vize nového vedení. Králové během letní přestávky odehráli čtyři utkání, závěr přípravy jim ale, jako mnohým dalším, nabourala karanténa. Proto se první utkání proti Havlíčkovu Brodu, které se mělo odehrát o uplynulém víkendu, odložilo. Písečtí hokejisté tak vstoupí do sezony ve středu 23. září, kdy v domácím prostředí od 18 hodin přivítají Řisuty. Přípravu, změny v kádru nebo letošní cíle přiblížil trenér Luboš Rob.

 

Můžete připomenout svou trenérskou kariéru i to, jak jste se do Písku dostal?

V podstatě jsem nejdřív trenérskou kariéru vůbec neřešil. Pak došlo k tomu, že jsem byl oslovený od českobudějovické juniorky na pozici asistenta. To bylo, když byl u týmu Milan Kupka. Tak jsem vlastně začal trénovat. Věděl jsem, že nechci trénovat malé děti nebo žákovské kategorie. Víc mě lákaly kategorie od dorostu výš. Měl jsem to jednodušší, dostal jsem možnost rovnou u juniorky a byl jsem s trenérem, který trénoval ještě mě. Pět let jsem trénoval v Českých Budějovicích, a vždy to bylo u juniorky nebo A týmu. Poprvé mimo České Budějovice jsem až teď v Písku. Byl jsem osloven Lukášem Trambou a bylo to na popud toho, že nečekaně skončil u áčka Karel Herr. V té době jsem řešil dvě nabídky z Chance ligy. Nicméně to bylo ve fázi jednání a oťukávání. Po prvním telefonátu s Lukášem, jsme si řekli, že si sedneme osobně. Na schůzce už pak byl i Dušan Benák. Rozvinuli jsme debatu o budoucnosti píseckého hokeje. Pak jsme se sešli ještě dvakrát a každá ta schůzka nás posouvala dál. Písek také chtěl na pozici určité jméno a hlavně seniorský hokej pozvednout. V podstatě během měsíce jsme se domluvili.

Co říkáte na kvalitu druhé ligy a jak se vám v Písku zatím líbí?

Samozřejmě sleduju všechny soutěže. Poznávám kvalitu druhé ligy i přístup hráčů v tréninku i zápasech, protože to pro ně není vůbec jednoduché skloubit práci a hokej na téhle úrovni, na které já chci, aby to dělali. Pro mě je to celosezónní práce a musím říct, že jsem docela pozitivně překvapený z přístupu hráčů. Zatím to v Písku hodnotím dobře. S novým vedením klubu Erikem Svobodou a Zdeňkem Šťastným, které přišlo hned po mém nástupu, jsme se snažili kádr v současných podmínkách sestavit, jak nejlépe jsme mohli.

Celý rozhovor s Lubošem Robem včetně kompletního složení kádru pro letošní sezonu najdete ve středečních Píseckých postřezích. 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jan 

    Reagovat

     

    Diváky nebudete mít žádné.

    Vloženo 22.9.2020 14:32:05

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace