Reklama:
AKCE 2+1 ZDARMA:
Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Extrémní stimulace & maximální soustředění. Více zde.

Jaké bylo mistrovství ČR 2020 očima závodníků?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže


MUŽI, ŽENY, MASTERS
Mistrovství ČR mužů,
žen, párů, masters:
propoziceinfostartovkyočima závodníků
výsledky I.foto I.zákulisí I.abs. I.video I.
výsledky II.foto II.zákulisí II.abs. II.video II.
DOROST, JUNIOŘI
Mistrovství ČR
dorostu a juniorů:
propoziceinfostartovkyvýsledkyfotozákulisíabs.video
očima závodníků
DĚTI, JUNIOŘI, MUŽI, ŽENY
Mistrovství ČR ve fitness:  

Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2020 - výsledky (I.)
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2020 - video (I.)
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2020 - výsledky (II.)
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2020 - video (II.)

Letos jsme opět oslovili prostřednictvím výzvy na našem webu po mistrovství České republiky všechny závodníky s návrhem, zda by chtěli zhodnotit celou soutěž, vyslovit své názory, ohlédnout se za ní, jak se jim líbila, co se jim nelíbilo, prostě a jednoduše, aby měli příležitost se vyjádřit ke klání, jehož se zúčastnili. Stejně tak dostali prostor se prezentovat v našem magazínu.

Děkuji všem, kteří si našli tu chvilku a napsali pár řádků, nebo i více, o svých dojmech ze soutěže, velmi si toho cením. Možná právě Vy přispějete k dalšímu zkvalitnění při jejich pořádání.

Níže si můžete pročíst příspěvky 3 závodníků, kteří věnovali čas ohlédnutí za soutěží ve Frenštátu pod Radhoštěm, či přidali i pohled do svého života.


Kamila Brzobohatá

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz! Stejně jako minulý rok i letos jsem se rozhodla napsat pár slov a ohlédnout se za soutěží MČR ve Frenštátu pod Radhoštěm, konkrétně jsem vystoupila v kategorii bikiny fitness žen. Ač jsem se trošku obávala toho, že bikiny půjdou na řadu až poslední, a do haly jsem přicházela s vidinou toho, že mě čeká dlouhých x hodin ležení v backstagi a čekání, musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena, jak rychle to tentokrát odsýpalo! Pravděpodobně tomu přispěla i poměrně nižší účast oproti minulým letům, asi kvůli aktuální "covid situaci". I tak si ale myslím, že jsme si to všichni moc užili a na soutěž budeme rádi vzpomínat.

Mně konkrétně se podařilo po roce obhájit, a dokonce překonat své postavení v oblasti české bikiny fitness scény, po loňské výhře na mistrovství Moravy a následné stříbrné pozici na MČR jsem si s sebou domů letos odvezla zlatý pohár. Pocit to byl neskutečný, zůstat stát při vyhlašování vítězů jako poslední a čekat, až z mikrofonu zazní, že mistryní České republiky se pro rok 2020 stávám právě já. O to šťastnější jsem byla při uvědomění si, že jsem se na soutěž zvládla poprvé připravit úplně sama - tím myslím bez jakéhokoli trenéra či coache. Tréninkové i stravovací plány v průběhu mé tříměsíční diety - tzv. "přípravy" - a vlastně i v off-season jsem si vytvářela sama, byla jsem tedy sama sobě trenérkou. Bylo to poměrně rizikové rozhodnutí vzhledem k tomu, že 99 % závodnic vždy ve všem spoléhá na svého coache. Nejtěžší na tom všem bylo dokázat se na sebe podívat objektivně a nepřeceňovat se, ale hlavně ani nepodceňovat. Umět vidět své přednosti, ty se snažit zdůraznit a objevit také slabiny a na nich pracovat. Tak nějak jsem ale věděla a věřila, že to dokážu s dosavadními vědomostmi a nabytými zkušenostmi sama a vyplatilo se.

Tady se mi jen potvrdilo mé oblíbené heslo, že pokud člověk ví, co chce, věří si, jde si za tím a dělá pro to maximum, celý vesmír se spojí, aby mu pomohl dosáhnout jeho cíle, a pokud se člověk i přes překážky, které postupně na jeho cestě vznikají, nevzdá a pokračuje dál, nakonec - dříve, či později - svého cíle dosáhne! A čím těžší to bude, tím víc za to ten konečný pocit bude stát.

Momentálně se na poslední chvíli připravuji na mistrovství Evropy v Santa Susanně, které se bude konat 16. - 21. 9. 2020 (pozn. red.: Kamila Brzobohatá na ME získala bronzovou medaili ve své kategorii). Následovat bude Diamond Cup Prague a Fitness Mania v Kladně. Tak držte palce a všem závodníkům přeji hodně štěstí, sil a zdraví do letošní dlouhé sezóny!

Mějte se krásně a doufám, že příští rok se na MČR zase sejdeme se 100% účastí!

S pozdravem
Kamila Brzobohatá


Martin Hanák

V sobotu 5. 9. 2020 jsem měl tu čest zúčastnit se mistrovství České republiky, jehož dění přivítalo krásné město v samotném srdci Beskyd Frenštát pod Radhoštěm. Letošní ročník se bohužel musel nést v duchu různých ústupků, změn a jiných problémů, zapříčiněných pandemií koronaviru. Navzdory potížím s tímto spojenými mohu říct, že si pořadatelé opravdu zaslouží můj obdiv, a to zejména kvůli tomu, jakou úroveň si soutěž i přes veškeré překážky byla schopna zachovat. Nejvíce bych vyzdvihnul vždy včasné a pohotové oznámení jakékoliv změny termínu a zrovna tak i záložní plán na přesunutí celého klání v případě zhoršení celé situace v Moravskoslezském kraji. Z pozice závodníka mohu říct, že jsem po celou dobu přípravy cítil, že nám jsou pořadatelé velikou oporou. Ten, kdo si někdy závodní prkna vyzkoušel, mi dá jistě za pravdu, že klid v duši je jeden z nejdůležitějších aspektů v přípravě každého sportovce.

Co se týká mého počínání na soutěži, tak své umístění považuji za opravdový úspěch. Cvičím již mnoho let, ale soutěžní kariéru jsem odstartoval právě až těmito závody a hned na první dobrou se mi podařila vybojovat krásná bramborová medaile v kategorii physique do 173 cm. Ačkoliv se jednalo o mé první vystoupení, tak mohu upřímně říct, že nervozita se naštěstí nedostavila. Mnohem silnější bylo světlo na konci tunelu v podobě veškerých sladkostí, které jsem měl připravené k okamžité konzumaci. Na pódium jsem si to šel užít. S tím lehce souvisí i průběh celé mojí přípravy. Navzdory perfektnímu týmu lidí, které jsem měl kolem sebe v čele s profesionálem Filipem Šteflovičem, se mi jistým nedopatřením podařilo v určité fázi přípravy lehce usnout na vavřínech a zhruba měsíc před startem přišlo na řadu opravdu drastické hubnutí, při kterém jsem si sáhnul až na dno. Pokud jsem chtěl absolvovat soutěžní přípravu hlavně kvůli zkušenostem z pohledu trenéra a výživáře, tak účel byl zcela jistě splněn. Nikdy jsem se toho o svém těle nedozvěděl tolik jako právě v závěru celé přípravy.

V budoucnu se budu soustředit jak na dráhu trenérskou, tak určitě i na tu závodní. Dosažený výsledek se pro mě stal obrovskou motivací a již nyní jsem rozhodnutý se zúčastnit dalších závodů, ať už na domácí, nebo zahraniční půdě. Na závěr bych rád poděkoval celému organizačnímu týmu, sponzorům a dalším, kteří se pod vysokou úroveň letošního mistrovství České republiky mohli jakkoliv podepsat.

S pozdravem
Martin Hanák


Jaroslav Čada

Zdravím čtenáře Ronnie.cz a všechny příznivce kulturistiky.

Jmenuji se Jaroslav Čada a je mi 24 let. Sportuji od dětství, avšak do posilovny jsem zavítal poprvé na střední škole v patnácti. V minulých letech jsem závodil pouze jednu sezónu, kdy jsem v roce 2018 vyhrál mistrovství Čech juniorů v kategorii kulturistiky do 70 kg a o týden později jsem skončil na MČR na třetím místě.

Již minulý rok v září jsem se rozhodl, že bych mohl zkusit první start mezi muži a začal jsem se pomalu připravovat na jarní sezónu, kterou bohužel překazil COVID-19. Mrzelo mě to, avšak přípravu jsem neukončil a dietu jsem držel dál, jelikož podmínky „karantény“ mi umožňovaly perfektní podmínky pro cvičení a regeneraci (cvičil jsem alespoň v domácí posilovně). Během příprav na letošní MČR jsem překonal zásadní milník svého života, kdy jsem již v poměrně přísné dietě zdárně dokončil inženýrské studium na Univerzitě obrany. Toto studium není zrovna moc přívětivé pro dělání kulturistiky, ale pokud člověk chce, dokáže běhání, pobyt v lese a další vojenské aktivity skloubit s kulturistickou přípravou.

Na přípravu mezi muže jsem si již netroufal sám, a proto volba toho, kým se nechám na závody připravit, byla zcela jednoduchá a jasná. Rozhodl jsem se pro Martina Dajče z MD Fitness Lanškroun. Martin je nejen perfektní závodník a trenér, ale také super člověk, bez kterého bych zcela jistě neudělal výsledek, jaký jsem udělal. První závod mezi muži se nám povedl nad očekávání. Jsem vděčný za jeho pomoc a je mi ctí, že mohu reprezentovat jeho oddíl MD Fitness Lanškroun. Martine, mockrát DĚKUJI! A těším se další závody pod tvým vedením. Letos bych se ještě chtěl zúčastnit Diamond Cupu v Praze, Grand Prix PEPA Opava, a pokud COVID dovolí, tak i mezinárodního mistrovství Rakouska.

Mistrovství České republiky v kulturistice a fitness ve Frenštátu pod Radhoštěm jsem si strašně moc užil. Prostory klání byly velice hezké, zázemí pro závodníky se mi velice líbilo. Organizace, posloupnost, rychlost, návaznost a styl chodu samotných závodů byla dle mého názoru perfektní a bezchybná. Proto bych chtěl vyjádřit velké díky organizátorům a rozhodčím za to, jak pěkné závody pro nás, natěšené závodníky, připravili.

Na závěr bych chtěl poděkovat kamarádům z MD Fitness Lanškroun, kolegům vojákům, přátelům Petru Fišerovi a Danu Lochmanovi, přítelkyni Ivě za nesmírnou pomoc a trenérovi Martinovi! Děkuji redakci Ronnie.cz.

Přeji hodně zdaru závodníkům na budoucích závodech.

S pozdravem
Jaroslav Čada




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 35 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
soichiro (12:35) • asi vi co dela a uz se mu nechce jit do vysledku za kazdou cenu ...
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
TomášZl (18:41) • Na ty trable v přípravě, ještě dobrý výsledek pro Pepu. Alespoň získal nové zkušenosti....
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
R_K (17:01) • Co se s tím Šádkem děje ? Geneticky obdařený kultík, zkušený, minulé roky solidní výsle...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Majka (10:43) • Děkuji za upozornění, opraveno. Vážil 94,2 kg :)
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
siorac (16:41) • Chyba ve váze v kategorii Kulturistika nad 90kg: 6. Jiří Kocurek z Kubík fitness Ostr...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie