Kapacitu stadionu v Sokolově pomohla zvýšit divadelní sedadla

24. září 2020 08:30

Sokolovští hokejisté využili ke zvýšení počtu míst k sezení na stadionu stará sedadla z místního divadla. Podle ministerstva zdravotnictví musejí provozovatelé vnitřních akcí kvůli koronavirovým opatřením prodávat vstupenky pouze na konkrétní místa.

Většina míst na zimním stadionu ale byla k stání a kapacita hlediště na hokejových utkáních by tak byla nedostatečná, informoval mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín. Nápad vzešel z vedení města, domu kultury a hokejového klubu. Sokolovský stadion má pouze jednu tribunu se sedačkami s kapacitou 400 míst.

Na tribunu k stání tak bylo převezeno 350 původně divadelních sedaček a rozmístěny byly tak, aby z nich lidé co nejlépe viděli a zároveň vznikly i určité rozestupy, uvedl mluvčí. Sedadla byla očíslována a vznikly z nich dva sektory.

Návštěvníci si tak musejí zakoupit vstupenku pouze na konkrétní sedadlo. Nová sedadla mohli poprvé diváci vyzkoušet při prvoligovém zápase s Porubou 23. září. „Chtěli bychom vychytat případné mouchy a následně zanést mapu sedadel do serveru Ticketportal, abychom mohli co nejdříve obnovit on-line předprodej vstupenek,“ uvedl provozní ředitel klubu Luděk Beran.

Ministerstvo od pátku 18. září zakázalo vnitřní hromadné akce k stání pro více než deset lidí. Nařízení platí například pro restaurace, bary či kluby, které nesmějí dovnitř pustit více lidí, než je kapacita k sezení. Vedení sokolovského hokejového klubu znovu upozornilo na nutnost nošení roušek a dvoumetrových rozestupů uvnitř stadionu.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio