Alaphilippe ujel všem a dojel si pro titul mistra světa, Francie se dočkala zlata po 23 letech

Francouzský cyklista Julian Alaphilippe ovládl na mistrovství světa závod s hromadným startem a po 23 letech vybojoval pro svoji zemi zlatou medaili. Pro stříbro si dojel belgický supertalent Wout van Aert a třetí finišoval Marc Hirschi ze Švýcarska.

Imola (Itálie) (Aktualizováno: 17:13 27. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe | Zdroj: Reuters

Francouzský mušketýr, jak se Alaphilippovi v profipelotonu přezdívá, rozhodl o svém triumfu zhruba 13 kilometrů před cílem, když se v posledním okruhu 258 kilometrů dlouhého závodu odpoutal od zbytku startovního pole.

Rozhodující nástup Juliana Alaphillipa:

Osmadvacetiletý jezdec stáje Deceuninck-Quick-Step vybojoval pro Francii titul světového šampiona po dlouhých 28 letech. V roce 1997 to byl Laurent Brochard, kdo slavil zisk duhového trikotu.

Druhý se v cíli v italské Imole objevil Wout van Aert z Belgie, kterého marně stíhali bronzový Švýcar Hirschi a Polák Michal Kwiatkowski na kterého zbyla nepopulární čtvrtá příčka.

Nejlepším z českého kvarteta ve složení Adam Ťoupalík, Jan Hirt, Josef Černý a Jakub Otruba byl účastník nedávné Tour de France Hirt, jenž obsadil 59. místo. Otruba skončil 64.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Imole (Itálie) - závod s hromadným startem:

Muži elite (258,2 km): 1. Alaphilippe (Fr.) 6:38:34, 2. Van Aert (Belg.), 3. Hirschi (Švýc.), 4. Kwiatkowski (Pol.), 5. Fuglsang (Dán.), 6. Roglič (Slovin.) všichni -24, 7. Matthews (Aus.), 8. Valverde (Šp.), 9. Schachmann (Něm.), 10. Caruso (It.) všichni -53, ...59. Hirt -19:42, 64. Otruba, 71. A. Ťoupalík oba -21:59, Černý (všichni ČR) nedojel.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme