3. 10. 2020 | Petr Pavlík

JIH - SPA 5:3 - Dorostenci v Jihlavě nebodovali

6., sobota 3. 10. 2020
Jihlava - Sparta JIH - SPA
Jihlava: Pulda – Číhal, Topol, Vovsík, Jeletz, Matějíček, Hrbek, Šabatka - Báťa, Marhoun, Sopotnik, Peš, Krejčí, Coufal, Juřička, Jungwirth, Bulík.
Sparta: Dlouhý – Klička, David, Ludvík, Bartoň, Menzel, Port - Bareš, Vašíček, Odehnal, Červenka, Fábry, Křišťan, Kalný, Valach, Pražák, Höll, Novák, Senčák.
Branky a nahrávky: 15. Marhoun (Coufal, Sopotnik), 38. Bulík (Jungwirth, Báťa), 41. Báťa (Jungwirth), 54. Jungwirth (Báťa, Coufal), 54. Krejčí (Marhoun, Sopotnik) - 9. Vašíček (Novák, Bartoň), 35. Höll (Senčák, Port), 44. Vašíček (Klička) . Rozhodčí: Pokorný - Zídek, Tichý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 130. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Šesté kolo Extraligy dorostu odehráli sparťané na ledě jihlavské Dukly. Po gólově vyrovnané první třetině šli naši hokejisté znovu do vedení, které ovšem jejich soupeř později smazal a sám ve třetím dějství definitivně překlopil zápas na svoji stranu. Na zisk bodů nestačily ani dvě přesné trefy z hole Martina Vašíčka. Náš tým se tak po prohře 3:5 vrátil domů s prázdnou.

Komentář

V úvodu utkání byli sparťané aktivnějším týmem, když si připravili své šance ve vlastním oslabení. Ve všech případech byl brankář Pulda pozorný. Našim borcům se aktivita z prvních minut vyplatila, jelikož v čase 8:20 překonal jihlavského gólmana Martin Vašíček. Domácí se rychle oklepali a vyrovnali zásluhou Alexe Marhouna.


Prostřední dějství bylo z obou stran velmi vyrovnané a sparťané měli těsně před polovinou utkání k dispozici početní výhodu. Svůj přesilovkový kolotoč ale k žádnému většímu ohrožení Puldovy branky nevedl. Pražané však nemuseli smutnit, když přibližně pět minut před startem druhé přestávky skóroval Sebastian Höll. Radost našich hokejistů však trvala pouhé dvě minuty, jelikož se prosadil David Bulík.


Úvod třetí části vyšel lépe jihlavským hokejistům, kteří poprvé v utkání odskočili svému soupeři do vedení. Šimon Báťa stál na správném místě a zacílil svoji střelu přesně do branky Dlouhého. Sparťané ještě posléze vyrovnali gólem Martina Vašíčka, ale z jejich strany už to bylo vše. Jihlavské vítězství zařídil v 54. minutě útočník Jonáš Jungwirth společně s Tomášem Krejčím. Náš tým v závěru už neskóroval a prohrál 3:5.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): "Po našem vítězném utkání na Spartě 8:1 jsme samozřejmě věděli, že tento zápas bude pro soupeře speciální, a že nám bude chtít vysokou porážku oplatit. Kluky jsme na to upozorňovali. A stalo se, že výkon Sparty byl v tomto utkání diametrálně jiný. Bylo vidět, že sparťané chtějí vyhrát a my jsme si s tím prvních deset minut trošku nevěděli rady. Postupně jsme ale přidávali a náš výkon gradoval ve třetí třetině, kdy za to kluci vzali a zápas rozhodli."

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): "Sehráli jsme velice kvalitní utkání. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, jelikož Jihlava je silné mužstvo. Naši kluci hráli poměrně výborně, byl to úplně jiný zápas, než u nás. Ve třetí třetině jsme bohužel dostali dvě branky, které rozhodly o osudu celého utkání. Myslím si, že takový zápas nás může jedině posunout dál. S výsledkem spokojeni sice nejsme, ale v naší předvedené hře bylo vidět spoustu dobrých věcí. Ač jsme prohráli, výkon byl velice slušný. Musíme poctivě pracovat, abychom příště mohli pomýšlet na lepší výsledek."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Trenérský tým Sparty doplnil Vejvoda

Tři sparťané se představí na MS v Česku!

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Tomek: V týmu se cítím mnohem lépe