InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veslařka Klára Malenická je dvojnásobnou mistryní České republiky!

Maximálně spokojené veslařky VS Tábor Klára Malenická (vlevo) a Natálie Ševčíková se všemi vybojovanými zlatými medailemi a mistrovskými šerpami z MČR v kategorii starších žákyň. , Autor: Archiv VS Tábor

Maximálně spokojené veslařky VS Tábor Klára Malenická (vlevo) a Natálie Ševčíková se všemi vybojovanými zlatými medailemi a mistrovskými šerpami z MČR v kategorii starších žákyň.     Autor: Archiv VS Tábor

RAČICE/TÁBOR - Český veslařský svaz odložil kvůli nepříznivé koronavirové situaci téměř o tři měsíce MČR žactva a seniorů i následné MČR dorostu a juniorů. Momentální situace není nijak lepší a podstatně se zhoršilo počasí, přesto se ve dnech 25. – 28. září MČR v Račicích uskutečnilo. Veslaři VS Tábor tak mohli oslavit dvojnásobnou mistryni České republiky Kláru Malenickou a na medailové úspěchy z prestižního klání dosáhly i další veslařky od Jordánu. Táborská výprava čítala sedm veslařů a veslařek, pět z nich závodilo v kategorii žactva a dvě v ženách.

 

Boje o nejvyšší příčky zahájila Klára Malenická v zimě a dešti. „Klára obhájila loňský titul mistryně České republiky a uhájila neporazitelnost trvající od dubna 2019. Znovu dojela pro zlatou medaili a mistrovskou šerpu suverénně," zářil nad skvělým výsledkem Malenické předseda oddílu veslařů VS Tábor Josef Mládek.

Klára Malenická s Natálií Ševčíkovou se v témže dni představily ještě na dvojskifu a stylem start-cíl dojely pro zlato, mistrovský titul i šerpu. „Klárka tak získala už druhý titul v jednom dni. Více jich ani získat nemohla, jelikož náročnost veslování dovoluje u žactva absolvovat pouze dva závody denně," připomněl předseda Mládek. Její kolegyně Natálie Ševčíková si společným zlatem a titulem velice spravila chuť po bramborové medaili ze skifu.

Šéf táborských veslařů nezapomněl ani na zhodnocení výsledků závodníků VS Tábor, z nichž vyzdvihl dvě ženská jména. „Klárka Malenická se už ve 13 letech stala naprosto špičkovou veslařkou a myslím, že takové výsledky nemá nikdo z táborských sportovců v olympijských odvětvích. Žaneta Chudá potvrdila, že se za rok 2019 stala devátou nejlepší sportovkyní okresu Tábor naprosto oprávněně a v letošní anketě by mohla zamířit i výše," poznamenal předseda oddílu veslařů VS Tábor.

O dalších úspěších veslařů VS Tábor na MČR si přečtete ve středečním Týdeníku Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace