Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chorý odchází hostovat do Belgie, stejně jako olomoucký Jemelka

Plzeň přichází o jednoho ze svých útočníků. Na hostování s opcí na následný přestup odchází do belgického klubu Zulte-Waregem Tomáš Chorý. Pětadvacetiletý ofenzivní hráč, který v poslední době nedostával v Plzni příliš příležitostí, odchází na své první zahraniční angažmá. Do Belgie odchází hostovat také olomoucký obránce Václav Jemelka, který posílí nováčka tamní ligy – Lovaň, jenž má na českého hráče i opci na přestup.

Tomáš Chorý
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Po zářijovém příchodu reprezentačního útočníka Zdeňka Ondráška ztratil Chorý v Plzni místo i na lavičce náhradníků, odkud většinou do zápasů naskakuje francouzský útočník Jean-David Beauguel.

"Vzhledem k našemu vyřazení v evropských pohárech by Tomáš neměl tolik herního vytížení, které potřebuje. Hostování je tedy výhodná varianta pro všechny strany," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek klubovému webu.

Olomoucký odchovanec Chorý do Plzně přišel ze Sigmy v lednu 2018, ale na západě Čech si nedokázal vybojovat pevné místo v základní sestavě. Za Viktorii odehrál 91 soutěžních utkání a vstřelil 20 gólů.

Od Jemelky si v Lovani hodně slibují. "Jako levonohý střední obránce má zajímavý profil. Už v České republice ukázal, co může nabídnout. Doufáme, že s naším klubem může udělat další krok," konstatoval sportovní ředitel belgického celku Wim De Corte.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články