Hokejová Liga mistrů nebude ani ve zkrácené podobě, vedení soutěže letošní ročník zrušilo

Hokejová Liga mistrů se v této sezoně neuskuteční. Rozhodlo o tom v úterý vedení soutěže, protože koronavirová krize se nelepší a opatření v jednotlivých zemích by mohla zápasy zkomplikovat. Odložený start byl naposledy naplánován na 17. listopadu, kdy měla soutěž začít rovnou vyřazovací částí i za účasti Liberce, Třince a Sparty.

Zug Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička na lavičce Hradce Králové v únorovém utkání proti Spartě

Vladimír Růžička dovedl v uplynulé sezoně Ligy mistrů hokejisty Hradce Králové až do finále | Zdroj: Profimedia

„Při zvážení všech okolností došla Rada Ligy mistrů k velice těžkému rozhodnutí, že odehrání sezony 2020/21 není možné, nebo z provozního a ekonomického hlediska pro kluby zvládnutelné,“ řekl prezident soutěže Peter Zahner po jednání prostřednictvím videokonference.

Rozpis je úplně na hraně, říká Řezníček. Extraligové kluby oželí Ligu mistrů, hrát se má na konci října

Číst článek

„Zdraví a bezpečnost všech zúčastněných týmů je naší nejvyšší prioritou a při současném vývoji epidemické situace bychom bohužel nebyli schopni zaručit, že se každý vrátí domů vždy v dobrém zdraví a bez nutnosti podstoupit karanténní omezení, bez ohledu na to, jak sofistikovaná by byla hygienická opatření,“ doplnil Zahner.

Původně měl nový ročník začít 6. října. Před měsícem se posunul start až na 17. listopadu. Kvůli snížení rizika při přesunech se v úvodním kole i následném osmifinále měly hrát dva zápasy během dvou dnů na jednom místě a právo uspořádat je měl výše nasazený celek.

Doma tak měl hrát Liberec s polským GKS Tychy i Třinec s Juností Minsk. Naopak pražská Sparta měla odehrát duely 17. a 18. listopadu ve Finsku na ledě Lukko Rauma.

Liga mistrů se začala hrát od sezony 2014/15 a v červnu potvrdila prodloužení spolupráce s marketingovou agenturou Infront Sports & Media AG, která má na starosti i televizní práva, až do roku 2028.

„Využijeme teď čas k tomu, abychom analyzovali situaci a našli způsoby, jak překonat těžké časy. Věříme, že se situace s covidem-19 za pár měsíců vrátí do normálu a Liga mistrů se vrátí v sezoně 2021/22 lepší než kdy dříve,“ uvedl Zahner.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme