bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders vyměnili Devona Toewse do Colorada

14. října 2020, 6:25

Jakub Hromada

Výměny jsou po otevření trhu s volnými hráči snad častější než samotné podpisy. Colorado obchoduje již podruhé, tentokrát se rozhodlo získat z New Yorku Islanders Devona Toewse za druhé kolo draftu 2021 a druhé kolo draftu 2022.

Poslední dny v kanceláři Joea Sakica byly pořádně rušné. Čekaly ho podpisy pěti chráněných volných hráčů, tři už zvládl. Prodloužil kontrakty s Burakovskym, Gravesem a Ničuškinem, zbývají Jost s Kameněvem. Nově příchozí Toews také nemá platnou smlouvu pro nadcházející sezónu. 

Následovala pro tým velmi dobrá výměna, která sice uvolnila Nikitu Zadorova do Chicaga a Avalanche s ním ztratili značnou defenzivní oporu, ovšem obratem přišel Brandon Saad. Veřejnost hodnotí rošádu pro Avs jako úspěšnou.

V neposlední řadě přivedl Devona Toewse za dvě druhá kola, jejichž ztráta sice bolí, na druhou stranu se dá předpokládat, že se bude jednat o výběry kolem 60. pozice, jelikož Colorado bude jasný favorit na zisk Stanley Cupu.

„Devon je rychlým obráncem, jenž dokáže hrát na obou koncích kluziště,“ chválil novou akvizici do týmu Joe Sakic. „Navíc skvěle hraje s kotoučem na holi a může hrát 20 minut za zápas.“

Šestadvacetiletý obránce v uplynulé sezóně zaznamenal 28 bodů za šest branek a 22 asistencí. Stal se tak druhým nejproduktivnějším obráncem Islanders, pouze Ryan Pulock měl tučnější bodové konto. Právě s Pulockem se poté dělili v play-off o pozici nejvýše postaveného obránce v kanadském bodování týmu. 

Toews byl vybrán ve čtvrtém kole draftu v roce 2014 jako 108. v pořadí. Od té doby nastoupil do 116 zápasů základní části v NHL a do dalších 30 v play-off. Získal v nich 61 bodů (14+47).

Islanders pravděpodobně dvě druhá kola použijí na uvolnění místa pod platovým stropem. Hlavním kandidátem na odchod je Johnny Boychuk, který v následujících dvou letech zabírá šest miliónů. Šestatřicetiletý obránce má ve smlouvě také upravenou klauzuli o nevyměnitelnosti. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.