Salaha už v Liverpoolu mají za legendu. Gólem proti Evertonu se zapsal do dějin!

Salaha už v Liverpoolu mají za legendu. Gólem proti Evertonu se zapsal do dějin!

Steven Gerrard, Ian Rush nebo třeba Jamie Carragher. K těmto, a mnoha dalším, legendám klubu Liverpool FC se přidal o víkendu také egyptský křídelník Mohamed Salah. A to díky trefě v derby proti Evertonu (2:2).

Mohamed Salah hraje za Liverpool od roku 2017, před tím působil po odchodu z Egypta v Basileji, Chelsea, Fiorentině a v Římě. S Reds od té doby zažil řadu úspěchů, je symbolem nové éry Liverpoolu pod vedením Jürgena Kloppa. Společně vyhráli anglickou Premier League i Ligu mistrů a společně doufají, že další úspěchy teprve přijdou.

Salah září v Premier League už od začátku. V prvních svých dvou sezónách se dokonce stal nejlepším střelcem Premier League! A to se navíc nejedná o pravého hrotového útočníka jako například v případě Jamieho Vardyho nebo Pierre-Emericka Aubameyanga. Salah je zkrátka pro Liverpool nepostradatelný.

A proti Evertonu si připsal velký milník. Vstřelil totiž svůj stý gól za Liverpool v Premier League. Na výhru to sice nestačilo, i tak ale titulní strany britských deníků zaplňuje právě faraon Salah. Je navíc třetím nejrychlejším hráčem Liverpoolu, který vstřelil sto branek. Méně zápasů (159) na to potřebovali pouze Jack Parkinson (153) a Roger Hunt (144).