Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Budíček před El Clásicem. Cádiz byl lepší prakticky ve všem, přiznal Courtois

Byl to šok. Ale možná v pravou chvíli. Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois označil sobotní domácí porážku v 6. kole španělské fotbalové ligy s nováčkem z Cádizu 0:1 za budíček. Podle něj musí "Bílý balet" ve středu zvítězit v úvodním duelu základní skupiny Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck, aby do sobotního ligového El Clásica s Barcelonou šel se sebevědomím.

Posmutnělí hráči Realu Madrid po nečekané porážce od Cádizu
zdroj: Reuters

Výhru hostům zařídil gólem v 16. minutě Anthony Lozano. Cádiz porazil Real v lize poprvé od roku 1991 a na jeho hřišti zvítězil vůbec poprvé po předchozích dvanácti neúspěšných pokusech. Obhájce titulu je navzdory první ligové prohře v sezoně po pěti duelech stále v čele neúplné tabulky, stejně bodů mají ale i Getafe, které zdolalo Barcelonu 1:0, Cádiz a Granada.

"Porážka je vždycky dobrá, protože je to budíček, který vás přiměje znovu makat. Uvědomíte si díky tomu věci, které děláte špatně, a snažíte se zlepšit. Neměli bychom tomu přikládat takovou důležitost," uvedl Courtois.

"Proti Šachtaru musíme předvést dobrý výkon, vyhrát a jet na Camp Nou se sebevědomím," uvedl osmadvacetiletý Belgičan. Podle něj si tým musí rozebrat utkání a zaměřit se na určité věci. "Náš výkon v prvním poločase byl velmi slabý, třikrát nebo čtyřikrát jsem musel zasahovat, nevyhrávali jsme individuální souboje a Cádiz byl lepší prakticky v každém ohledu," prohlásil Courtois.

Příliš dobře organizovaný Cádiz

Kouč Zinédine Zidane provedl o přestávce čtyři změny. "Po pauze jsme se zlepšili, ale nemohli bychom si stěžovat, kdybychom po první půli prohrávali o dvě tři branky. Když nechytnete začátek, zkomplikuje se to, což se nám přihodilo. Není to ale výmluva," konstatoval Zidane.

"Ve druhé půli jsme hráli lépe, ale nepodařilo se nám skórovat, protože Cádiz má výborně organizované mužstvo, které výborně brání. Je to těžké, když s takovým týmem prohráváte," uvedl Courtois.

"Musíme si to mezi sebou vyříkat. Kromě pátečního tréninku nás všech dvacet hráčů netrénovalo pohromadě. Kvůli reprezentačním přestávkám nejsme spolu, ale není to výmluva," řekl bývalý gólman Genku, Atlética Madrid a Chelsea.

Realu se v utkání zranil kapitán Sergio Ramos, kterého Zidane o poločase vystřídal. Rozsah jeho zranění zatím není jasný. "Doufejme, že to není nic vážného, dostal koňara," uvedl Zidane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články