19. října 2020 • 16:59

JAR, Botswana, teď Keňa. Ambice jsou velké, říká Trucha, který povede „leopardy“

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco jiní čeští trenéři se vydávají do oblasti Perského zálivu, on vyráží do Afriky. Trenér Tomáš Trucha tam už vedl celkem čtyři týmy v JAR a Botswaně. Nyní ho čeká další zajímavá výzva: čerstvě podepsal smlouvu s prvoligovým klubem AFC Leopards z Keni. „Je to jeden ze dvou nejslavnějších a nejúspěšnějších klubů v zemi,“ říká Trucha, jenž uzavřel kontrakt na dva roky.



Na Afriku už je expert. Bývalý dlouholetý asistent Romana Pivarníka, který s ním byl na štacích v Bohemians, Plzni i Brně, si na třetím největším kontinentu plní své cizokrajné trenérské sny.

Začalo to před osmi lety, kdy se dostal do Jihoafrické republiky. Tam vedl nejprve FC Tygerberg a posléze získal angažmá v FC Kapské Město. Pak se vrátil do Česka, ovšem před dvěma lety se pro změnu přesunul do Botswany. Převzal klub Orapa United, vlastněný majitelem diamantových dolů, a hlavně trénoval slavné Township Rollers.

Díky podobě s populárním trenérem Liverpoolu mu začali přezdívat „Thomas ´Trůča´ Klopp“. Nyní se podívá do třetí africké země, kde povede AFC Leopards.

„Je to klub s velkou fanouškovskou základnou a ambicemi, ale také čtyři roky bez umístění v top 5, takže cílem je analyzovat kádr, doplnit ho a zaútočit na přední pozice buď teď, nebo příští rok,“ říká nový kouč dvanáctinásobného mistra Keni, jenž má leoparda ve znaku.

„Tým teprve budu poznávat, ale je v něm několik reprezentantů Keni, legionářů z Konžské demokratické republiky nebo Ghany,“ popisuje mužstvo z metropole Nairobi, kde hraje na Národním stadionu pro 15 tisíc diváků.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud