Prodej zlata raketové roste! Tak toho využijte!

Zlato je v současné době velmi vyhledávanou komoditou. V době krize, v níž se už bohužel již nacházíme, na zlatě zkrátka neproděláte. Naopak!

Do jakých komodit v současné době investovat? Odpověď na tuto otázku je kratší, než se zřejmě domníváte. Možností zkrátka není zas tolik. Koronavirová pandemie, slabá koruna a celkově dezorientovaný systém klasickým investičním produktům moc nepřejí. Zlato na tom však je o poznání lépe! Naštěstí.

Zlaté zlato!

Zlato bezesporu je spolehlivý prostředek, jak si zajistit finanční prostředky v době krize. Se zlatými slitky i mincemi vás nemusí tížit obavy z ekonomické krize ani pádu měny. Jakmile se ekonomika zotaví, dostanete za zlato mnohem větší obnos, než jaký jste do něj investovali. Nebo přímo novou měnu.

Zlato nejenom pro velké hráče

Zatímco důvěra ve zlato coby investiční komoditu zůstává neměnná, dramaticky se mění trh se zlatem, do něhož už dávno neinvestují jen velcí hráči, ale i drobní investoři. Mimořádná situace se však projevuje i na chování investorů. Zatímco někteří se z existenčních důvodů zlata zbavují, jiní ho naopak nakupují ve velkém. Těm mimochodem v těchto dnech nahrává dočasný pokles ceny zlata.

Aktuální cena zlata

V okamžiku psaní tohoto článku byla cena zlata na necelých 45 tisících korunách za unci (28,3 gramu). Rozhodnete-li se pro nákup v českých korunách (např. na zlate-mince.cz). Při nákupu za americké dolary je nutno vzít v potaz neustále se měnící kurs amerického dolaru vůči koruně. Teoreticky se tak může stát, že zatímco cena zlata v dolarech bude klesat, cena v korunách naopak půjde nahoru.

Kolik do zlata investovat?

Desítky let staré doporučení říká držet ve zlatě mezi pět až deseti procenty svého majetku. Otázkou ovšem zůstává, jak spolehlivě zabezpečit těch zbývajících devadesát? Odpověď je jasná – nakupte zlato ve větším objemu!

Nakupujte na zlate-mince.cz

Největší zásoby investičního zlata ve formě švýcarských zlatých cihliček a zlatých mincí v České republice a na Slovensku bezesporu najdete na již zmíněném e-shopu zlate-mince.cz. Jeho provozovatel s drahými kovy obchoduje již 17 let, během nichž zlatem a stříbrem zásobil více než 60 tisíc klientů. A vy máte jedinečnou příležitost se k nim přidat!