Dukla je klub, který má budoucnost a je pro mě pocta dělat týmu kapitána, líčí Kozma

Dukla je klub, který má budoucnost a je pro mě pocta dělat týmu kapitána, líčí Kozma

Ačkoliv je záložník Daniel Kozma součástí dejvické Julisky teprve od loňského roku, i na první pohled krátký časový úsek už mu na ruku přivál kapitánskou pásku, což považuje za poctu.

Aktuálně je středopolař jednou z hlavních tváří druholigové Dukly a také proto nedávno podepsal na Praze 6 nový kontrakt až do léta 2024...

"Jsem za to rád. Hlavně za to, že Dukla o mě má pořád zájem. Vážím si toho. Nic mi tady nechybí, máme s klukama super partu. Jsem rád, že to vyšlo a že jsem se Dukle upsal na další roky," vyprávěl na webu fkdukla.cz svěřenec kouče Romana Skuhravého.

Jak se cítí v roli vůdce kabiny? "Musím říct, že si toho hrozně cením. Dukla je klub, který má budoucnost a je pro mě pocta dělat týmu kapitána. Já sice jsem ten s páskou, ale v kabině je lídrů víc. Třeba Filip Rada, Jirka Piroch i Martin Chlumecký, to jsou kluci, co mají taky vůdčí schopnosti," ozřejmil na oficiálních stránkách Kozma.

Jak se s odstupem času dívá na úvodních šest kol, které jeho mužstvu přiřkly průběžnou pátou pozici? "Bodově jsme na tom chtěli být určitě lépe. Druhá liga je hodně těžká soutěž se spoustou silných týmů. Myslím, že až na utkání s Blanskem jsme neodehráli špatné zápasy. Bohužel máme hodně mladý tým a nejsme tolik zkušení, abychom zápas kontrolovali celých devadesát minut," krčil rameny bývalý hráč Varnsdorfu.

Mohla by právě probíhající pauza jednomu z favoritů FNL pomoci? "Na jaře to tak bylo, že si to po přestávce sedlo a hráli jsme dobře. Jdeme zápas od zápasu a věříme, že přijde utkání, které to zlomí a nastartujeme vítěznou sérii. Všichni se snažíme zůstat v tempu a doufáme, že se brzy začne zase hrát. Vylepšujeme věci, ve kterých chybujeme. Je to hlavně práce u obou vápen. V tom našem musíme být zodpovědnější, v tom soupeřově si zase musíme dovolit daleko víc. Zažili jsme spoustu situací, které jsme výborně vyřešili, ale pak nebyli klidnější ve finální fázi," připomněl na fkdukla.cz odchovanec Mladé Boleslavi.

Majitel Znojma se zbavil svého zapáleného trenéra a rád by na jih Moravy přivedl Habance