InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalendář, který pomáhá, vychází už po šesté

SOBĚSLAV - Básnířka Věra Hanzalová ze Soběslavi a malířka Daniela Kuruc z Prahy na rok 2021 opět společně vytvořily kalendář, který pomáhá. „Už po šesté chceme všem zájemcům nabídnout náš kalendář, který má speciální roli, a to pomáhat potřebným,“ uvedla Věra Hanzalová.

Kalendář, jako každý rok, obsahuje básně Věry Hanzalové v úzkém propojení s ilustracemi Daniely Kuruc. „Každý měsíc se tak můžete těšit na pohlazení milým slovem a na potěšení z malebných obrázků. To vše o životě, jaký je. Pokud se rozhodnete koupí kalendáře obdarovat sebe, své blízké nebo kolegy, automaticky obdarujete i ty, kteří pomoc potřebují. A to je přece ten dar nejkrásnější," dodala básnířka.

Za první kalendář v roce 2016 autorky předaly 11 390 korun dětské onkologii v Českých Budějovicích. Za kalendář 2017 už potřebným rozdělily 30 000, v roce 2018 pak 45 000, za rok 2019 získaly 62 500 a za kalendář pro rok 2020 neuvěřitelných 186 000 korun. „Kalendář pro rok 2020 vyšel nákladem tisíc výtisků. Díky jeho prodeji jsme mohly obdarovat Domácí hospic Jordán v Táboře, Petru Vedralovou a její dvojčata Míšu a Filípka, dětské onkologické oddělení českobudějovické nemocnice, sdružení Klára Pomáhá a táborský Útulek pro psy a kočky," vyjmenovala Věra Hanzalová.

Také kalendář na rok 2021 požehnal soběslavský farář Jan Hamberger. Tentokrát odsloužil mši za všechny, kteří koupí kalendáře přispějí na ty, kteří to potřebují. Letošní prodejní cena kalendáře činí 199 korun bez příspěvku na pomoc. Výše dobrovolného příspěvku na pomoc není omezena, ale pouze doporučena na 50 korun. „Zájemci o koupi kalendáře nás mohou kontaktovat na emailech vera.hanzalu@seznam.cz nebo daniela.kuruc@gmail.com. Způsob doručení kalendářů domluvíme jako nic, tak, jak tomu bylo v letech předešlých. Začátkem roku 2022 budeme, věříme, že s radostí, informovat, jak a koho jsme penězi z prodeje obdarovaly a potěšily," dodala básnířka.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace