Přetahovaná na Vueltě nebere konce, po časovce jde znovu do celkového vedení Roglič

Drama před koncem cyklistické Vuelty vrcholí a pořadí na čele se znovu mění. Po poslední časovce letošního ročníku se znovu do červeného dresu pro lídra závodu oblékl slovinský cyklista Primož Roglič. Dosud vedoucí Ekvádorec Richard Carapaz na trati dlouhé 33,7 km se závěrečným prudkým stoupáním ztratil a na druhém místě průběžného hodnocení v úvodu závěrečného týdne zaostává o 39 sekund.

Dumbría Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carapaz měl po úspěšném útoku v nedělní horské etapě červený dres v držení během pondělního volného dne a do časovky odstartoval s desetisekundovým náskokem.

Carapaz na Angliru připravil Rogliče o červený dres, obávaný kopec nejrychleji vyšlápl Carthy

Číst článek

Obhájce titulu Roglič ale potvrdil, že je lepším časovkářem, manko smazal už v rovinaté části trati a v závěrečném téměř dvoukilometrovém stoupání svůj náskok ještě zvýraznil.

Slovinec uspěl 45 dní poté, co v rozhodující časovce s podobným profilem přišel o triumf na Tour de France. Tentokrát si ale síly rozvrhl perfektně a Američana Williama Bartu v etapě porazil o jednu sekundu. Třetí čas v úterý zajel Portugalec Nelson Oliveira.

Třetí místo v průběžném pořadí uhájil Brit Hugh John Carthy. Hrdina nedělního výjezdu na Angliru dnes zajel čtvrtý nejrychlejší čas a celkově za Rogličem zaostává o 47 sekund.

Z českých cyklistů zvládl časovku lépe Zdeněk Štybar, který za Rogličem zaostal o pět a půl minuty a obsadil 76. místo. Jan Hirt ztratil 7:45 a do závěrečných etap půjde ze 43. místa v celkovém pořadí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme