Zlínský seminář o chytrých projektech z oblasti telemedicíny se uskuteční on-line

předseda TAČR Petr Konvalinka
ZLÍN - U příležitosti 7. ročníku Dne Technologické agentury ČR uskuteční regionální seminář, jehož ústředním tématem bude otázka „Jsme připraveni na budoucnost?“. Letošní ročník bude speciální tím, že se s ohledem na aktuální situaci uskuteční ve virtuálním prostředí. Díky tomu si ho budou moci vychutnat všichni příznivci technologií z bezpečí svého domova, serveru Zlin.cz to řekl předseda Technologické agentury ČR Petr Konvalinka.

„Letošní Den Technologické agentury ČR pro nás představuje velkou výzvu. Naše původní plány se ze dne na den změnily a my jsme po půl roce intenzivních příprav museli najít jejich alternativu,” poznamenal Petr Konvalinka. Klasickou konferenci tak nahradí online bloky diskutovaných témat.

Pro region Zlín si Technologická agentura připravila seminář se třemi sloty. První, v podání experta na telemedicínu Ladislava Mlčáka, nese název Zdravotnictví 21. století není jen Covid. V rámci něho budou posluchači seznámeni s novým oborem telemedicíny v oblasti zdravotnictví a s novými technologickými projekty, které se inovacemi ve zdravotnictví zabývají. Příkladem z praxe ve Zlínském kraji může být využití robotiky. O přínosu robotické léčby je přesvědčena i lékařka Jarmila Zipserová, která otevřela ve Zlíně nové pracoviště Neurorehabilitační kliniky AXON. Zde mohou pacienti s poškozením mozku využít robotický přístroj, který slouží k nácviku správného stereotypu chůze a pro lepší efektivitu léčby využívá také prvky virtuální reality.

Druhým slotem v pořadí je téma Co můžeme nazvat chytrou mobilitou. Výzvami “chytré dopravy” provede Vít Šumpela, zástupce krajského úřadu Zlínského kraje. Posluchači se dozví, co je to koncept Transport Test Grid a jaké poskytne možnosti nejen v oblasti dopravy.

Posledním vystupujícím bude zakladatel projektu positivJE Kamil Kavka. Promluví na téma Dobrá praxe z Jeseníku – překážky nás nepoloží. Online seminář následně završí panelová diskuze na téma Kreativita – kde ji hledat a jak ji využít.

Odkaz na jednotlivé streamy přednášek jsou zveřejňovány na tacr.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x