Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

16.05.2024

Petice za zachování Technického muzea Liberec

Petice protestuje proti záměru územní studie Výstaviště nově vyhradit 1/2 areálu bývalých Libereckých výstavních trhů, kde nyní sídlí Technické muzeum Liberec, pro bytovou výstavbu a průjezdnou komunikaci.

16.05.2024

Veteráni pod zámkem v Dobřichovicích

Většina veteránských akcí se pořádá v sobotu, ale pozor. Šestý ročník výstavy Veteráni pod zámkem v Dobřichovicích se uskuteční v neděli 19. května od 10 do 15 hodin. Jinak tento víkend bude opět plný různých soutěží a srazů.

15.05.2024

Sosnová Classic - závodní svátek se blíží

Historické závodní motocykly můžete několikrát do roka vidět na okruzích, ale historické závodní a sportovní automobily prakticky vůbec až na Veteránské Sosnění. Ale vidět oboje dohromady a během dvo dnů můžete jen při Sosnová Classic, která se uskuteční už o nadcházejícím víkendu.

13.05.2024

Jižní Čechy žily veterány, jela se Křivonoska

Začátek května, až na výjimky, mají veteránisté s vozidly do druhé světové války, zapsány v kalendáři červeně. A to, aby nepropásli mezinárodní Rallye Křivonosku, respektive její už 53. ročník. Neznám starší akci, která by přežila do dnešních dnů.

10.05.2024

Rallye Křivonoska startuje již zítra

Více než 260 historických vozidel, kromě asi třiceti, všechny vyrobené do roku 1945 se postaví v sobotu 11.května na start mezinárodní Rallye Křivonoska v kempu Křivonoska u Hluboké and Vltavou. Jede se již 53. ročník a nenajdete u nás starší akci.

10.05.2024

A veteránská sezóna začala !

Zleva V.Šinágl, M.Kotlařík

Jak to? Vždyť již začala dávno! No ano, počtem různých akcí již asi před měsícem. Ale pro mne začíná oficiálně vždy osmého máje v Roztokách. A to již po pětačtyřicáté! I když se musím přiznat pro mne teprve asi po dvacáté. Ale i tak je to poměrně dlouhá doba.

08.05.2024

Sosnová Classic - Solbergové, Alen a závodní historie

Letošní svátek historických automobilů, sidecarů a motocyklů Sosnová Classic, který se koná už 18. a 19. května, láká na řadu raritních strojů a slavná jména za jejich volanty.Vedle zajímavých automobilů se objeví také Oliver a jeho otec Petter Solbergovi za volanty závodních speciálů Škoda, a chybět nebude ani Markku Alén.

07.05.2024

Petr Žáček sbíral body v Náměšti nad Oslavou

Tradiční závod automobilů do vrchu Zámecký vrch Mann -Filter 2024 byl pro Petra Žáčka a jeho Audi Sport Quattro S1 vstupním závodem do již rozběhnutého mezinárodního seriálu v závodech do vrchu Maverick Hill Climb Czech.

06.05.2024

Veteránské Rojení v Lobči s překvapením

Už 22.ročník Veteránského Rojení v Lobči se uskuteční tradičně v druhé červnové sobotě, tedy 8. června. Také letos se můžete těšit na krásné automobily všech značek, a to nejen anglických, živou hudbu, skvělou kávu v pravém double deckeru a kulinářské zážitky skvělého kuchaře Luďka Grumicha.

06.05.2024

Soutěž elegance už tradičně 8. května v Roztokách

Ve středu 8. květnu se v Roztokách u Prahy uskuteční již 45. ročník soutěže elegance. Zváni jsou všichni majitelé historických vozidel (tedy vozidel do roku výroby 1994). Registrace probíhá až na místě, není třeba se předem přihlašovat.

06.05.2024

Českobrodský okruh s bugatkou jako za dob Pohla

Před několika dny jsme psali o historii Českobrodského okruhu, dnes si přiblížíme letošní ročník, který proběhl 1.května. Už od časného ráno se plnilo náměstí v Českém Brodě a přilehlé ulice historickými automobily a motocykly vyrobenými do roku 1983.

03.05.2024

Českobrodský okruh slavil devadesát let

Už po mnoho let se prvního května náměstí v Českém Brodě zaplní historickými motocykly a automobily, aby se jejich majitelé zúčastnili Českobrodského okruhu. Od jeho prvního ročníku uplynulo letos 90 let. Ale než si přiblížíme letošní okruh, tak si připomeňme historii závodu z dobového tisku.

02.05.2024

Výstava Eliška Junková v Městském muzeu Sedlčany

Do 2. června 2024 je v Městském muzeu Sedlčany k vidění výstava o Elišce Junkové. Panely o královně volantu zapůjčil Autoklub České republiky, replika závodní Bugatti pochází z Muzea T. G. Masaryka v Lánech, předměty ve vitrínách poskytl Veterán klub Sedlčany.

02.05.2024

Jak se dražilo na Retro Garáži

Letos proběhla na jarní burze Retro garáže již třináctá aukce historických vozidel. Je úžasné, co vrchní retrogarážník Pavel Kočí dokázal. Několikrát se různí organizátoři pokoušeli prostřednictvím renomovaných akčních síní uspořádat u nás aukci "veteránů". První aukce byly organizovány již v 90 tých letech.

02.05.2024

Oldtimer Express Praha-Atény startuje od pražského NTM

Již tuto sobotu 4. května se milovníci historických vozů setkají u Národního technického muzea v Praze, odkud slavnostně odstartuje vytrvalostní jízda českých veteránů mířící do Atén. Přijďte se podívat a soutěžte o 10.000 Kč na palivo.

29.04.2024

Automobilové klenoty na pražském pebble beach

Před šesti roky přišel pan Jiří Martinka, správce golfového hřiště v Praze Hostivaři s nápadem uspořádat takové malé „Pebble Beach“ právě na greenu. Kdo by snad nevěděl, co je Pebble Beach, tak hned vysvětlíme. Jde o prestižní, dovolím si říct i nejprestižnější veteránskou akci konanou každoročně v Kalifornii.

26.04.2024

Setkání Jana Krečmana s jeho piloty

V Hrádku nad Nisou se šestnáct let jezdila velice populární Rally Lužické hory. Centrem pro posádky byl rekreační areál Kristýna. A právě tam se uskutečnilo setkání významných osobností, které propojoval svojí osobou legendární spolujezdec Jan Krečman.

24.04.2024

Veteran Trade vystavuje na Retro Garáži

Již tuto sobotu 27. dubna se v 8 hodin ráno otevřou brány Výstaviště v Lysé nad Labem a tím i letošní první Retro Garáž. Co můžeme očekávat? Velkou řadu vystavujících a prodávajících nejen celá vozidla, ale i spoustu náhradních dílů, nářadí, prostředků na údržbu. Věřím že si každý milovník historických vozidel, a nejen těch přijde na své.

23.04.2024

Technické muzeum v Brně zve na Přehlídku automobilové techniky

Poslední dubnový víkend pořádá Technické muzeum v Brně (TMB) akci s názvem „Přehlídka automobilové techniky 2024“ v areálu bývalých kasáren na ulici Terezy Novákové v Brně-Řečkovicích. Zájemci si budou moci v sobotu 27. 4. 2024 a v neděli 28. 4. 2024 vždy od 9.00 do 17.00 prohlédnout vozy z muzejních sbírek – vozidla městské hromadné dopravy, vojenskou techniku i osobní automobily

22.04.2024

Retro garáž láká na zajímavou aukci i tombolu

Chtěli byste Škodu 125 s pětikvaltem nebo krásnou Jawettu? Pokud ano, tak stačí přijet v sobotu do Lysé nad Labem na jarní Retro garáž a koupit si vstupenku. Abyste šanci zvýšili, tak si můžete ještě přikoupit lístky do tomboly. Pak už jen čekat, jestli se vás usměje štěstí,

Ventilové rozvody - 2024-03-11

Petr Žáček děkuje - 2023-12-18

Není Dakar jako Dakar - 2023-11-27



Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar