Úvodní den generálky na Masters pro Snedekera, Johnson a Koepka se trápili

PGA TOUR
Úvodní den generálky na Masters pro Snedekera, Johnson a Koepka se trápili

Houston Open, tedy generálka na blížící se Masters, začala nejlépe pro Brandta Snedekera. To hlavní hvězdy turnaje včetně Phila Mickelsona budou mít velké starosti s cutem. 


Dlouho to vypadalo na to, že po prvním dni Houston Open budeme mít v čele sedm hráčů. Brandt Snedeker ale nakonec všem utekl minimálně o dvě rány. Kromě něj začal z Američanů velmi dobře i Scottie Scheffler (-3), pod parem hrají také Tony Finau či Pat Perez.

Na dělené druhé pozici najdeme duo Australanů Davis - Day, výborně do generálky na Masters vstoupil i Adam Scott (-2). Evropany zatím táhne Sepp Straka (-2), o ránu zpět jsou Russell Knox, Shane Lowry a také Graeme McDowell.

Docela bláznivé kolo prožil vítěz Shriners Hospitals for Children Open Martin Laird. Hned na jedničce ztratil, aby následně zaznamenal hole-in-one. Ke dvěma birdie ale v dalším průběhu přidal pět bogey a skóre +2 znamená boj o cut.

Na stejném výsledku jsou i dva největší favorité tohoto turnaje a také majoru, tedy Dustin Johnson a Brooks Koepka. I tyto dva hráče čeká boj o víkend.

Phil Mickelson si zřejmě dá pauzu, na lídra ztrácí propastných 11 ran. Lee Westwood dokonce 12 a cutem zřejmě neprojde ani Alex Noren, který hrál v úvodu za +9.

S předstihem turnaj opustili Rory Sabbatini a také Danny Willett. Oba dva byli po prvním kole ve druhé stovce leaderboardu.