Město prodává pozemek s bývalou vojenskou ubytovnou. Byty v ní nebudou, budova musí k zemi
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Pozemek o výměře 3,5 tisíce metrů čtverečních nacházející se v kasárnách Jiřího z Poděbrad se rozhodlo prodat město Litoměřice. Minimální kupní cenu stanovili radní na jeden milion korun. Prodej se uskuteční veřejnou nabídkou za nejvyšší nabídnutou cenu. K vyhodnocení veřejných nabídek dojde 23. listopadu.

Obálky se budou otevírat před výběrovou komisí v 15 hodin v zasedací místnosti městského úřadu. „Veřejná nabídka, respektive obálka s nabídkou kupní ceny, musí být předložena v uvedený termín a čas osobně, případně zmocněncem vybaveném plnou mocí k zastupování fyzické či právnické osoby,“ popsal způsob prodeje vedoucí majetkového odboru městského úřadu Václav Härting s tím, že podrobnější informace zájemci naleznou na úřední desce města. Od původního zvažovaného způsobu prodeje formou veřejné licitace radní upustili s ohledem na epidemiologická opatření.

Budoucí způsob využití pozemku je vázán regulativy. Součástí pozemku je torzo bývalé armádní budovy, která dříve sloužila jako vojenská ubytovna. Je potřeba provést její demolici a na stejném místě postavit bytové domy, které budou zhruba stejného charakteru jako domy v ulici Karla IV. Realizovat stavbu musí investor v souladu s představou městského architekta. „Pojistkou pro dodržení projektu odpovídajícího požadavkům bude uzavření smlouvy o smlouvě budoucí. K nabytí vlastnických práv dojde po provedení demolice,“ ujistil místostarosta Karel Krejza.

Ještě loni přitom vedení města věřilo, že se zde podaří postavit více než pět desítek malometrážních bytů v nízkoenergetickém standardu. Po odkrytí pláště se však objevily problémy spočívající ve výrazně narušené statice a přítomnosti azbestu. Projektová dokumentace bohužel problémy neodhalila. Stavba je totiž bývalým vojenským objektem budovaném armádou svépomocí a pro přípravy projektové dokumentace neexistovaly relevantní podklady. S ohledem na očekávaný pokles daňových příjmů města souvisejících s pandemií se pro budoucí rozvoj města ukázalo být velkým rizikem vzetí plánovaného zhruba stomilionového úvěru na realizaci stavby. Zastupitelé proto rozhodli projekt zastavit a vrátit Státnímu fondu životního prostředí již schválenou padesátimilionovou dotaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru