18. 11. 2020

S lupou do historie: Cheers

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Cheers (Na zdraví) 1×01: Give Me a Ring Sometime?

plakát

Základní údaje

Název Cheers (Na zdraví)
Žánr Drama, Komedie, Sitcom
Stanice NBC
Vysílání 1982–1993
Počet sérií 11
Premiéra 30. 9. 1982
Délka pilotu 24 minut
Prům. hodnocení 68 % (od 217 uživatelů)

O čem to je?

Sam Malone, bývalý nadhazovač bostonských Red Sox, vlastní bar Cheers, kde se schází Norm, Cliff, Frasier a další štamgasti a probírají své problémy. Do tohoto rozběhnutého kolotoče nastupuje Diane jako nová servírka, která se nikdy na podobném místě neviděla. Stačí už dodat jen jedno, Na zdraví.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

O tomto seriálu už jsem párkrát slyšel, několikrát na něj narazil, ale nevybavuju si, že bych kdy viděl byť jedinou epizodu. Ale pilot mě tak neskutečně dostal, že toho lituju.

Mladý Ted Danson, že v seriálu hraje, jsem věděl, ale nějak mi úplně nedošlo, co rok vzniku asi znamená. Tím, že mám tohoto herce v oblibě, se netajím, to víte, ale tady to bylo ještě něco úplně jiného, jiný Ted, který mě neskutečně bavil svým sarkasmem. Obecně si mě tak nějak získaly všechny postavy, všichni byli tak nějak rychle představení, ale působilo to správně a člověk je hned v obraze. Mám ale jednu výhradu, a to bude nejspíš i jediným mínusem, jsou tu pasáže, kdy se postavy chovají nesmyslně. Respektive Sumner a Diane se chovají nesmyslně, přišli mi tu některé pasáže zbytečné a násilně udělané.

Vtipy tu byly perfektní, občas to nechtělo jen sledovat a nechat slova plynout, protože některé zápichy stály za to. Tomu napomáhá i neustálý pohyb, kam se v Cheers hne kamera, tak se něco děje, tady práce s prostorem je taky super. Vlastně celé prostředí se mi taky líbí, jako hlavní prostor geniální.

Obecně jsem poslední dobou nějak moc mírný ve svém hodnocení, ale tento pilot si to určitě zaslouží. Má vtip, rozmanité postavy, které byly nenásilně představeny, je tu snad až neomezený prostor pro příběhy. Za mě na čele s Tedem Dansonem se seriál ze sitcomové tvorby řadí docela vysoko, a to nejen mezi staršími kousky.

  • Ted Danson
  • prostředí baru
  • humor stojí za to
  • linka Sumnera a Diane
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

Videnych niekolko casti zaciatkom 90. rokov, vtedy som to este nejako nechapal no boli tam vtipne scenky,...
před 3 roky
Další články k tématu