Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

🎄 Vánoce

Firmy chystají vánoční večírky. Budou probíhat online!

Mnohé kancelářské firmy přestěhovaly kvůli koronaviru své fungování do režimu home office, o tradiční večírky však nechtějí přijít zaměstnavatelé ani pracovníci. Letošní předvánoční čas tak bude spojený s večírky online.

„Především velké firmy vánoční večírky ruší, část z nich se snaží vymyslet jejich virtuální alternativu. Řada menších společností ještě vyčkává, zda se situace neuklidní a nebude možné nějaké společné setkání pro své zaměstnance přece jen zorganizovat. Pokud to nepůjde, asi také pozvou své kolegy na předvánoční setkání online,“ říká Tomáš Surka, ředitel personálně-poradenské společnosti Quanta.

Vánoční večírek na dálku bude mít podobný program jako ten klasický. Může mu předcházet rozeslání večírkového paketu pro každého z účastníků – zahrne například víno, oříšky, něco sladkého nebo krabičku sushi. Samotné setkání se zahájí oficiální částí, v jejímž rámci vedení firmy shrne hospodářské výsledky za předchozí období, poté se nastíní plánované změny a další vývoj společnosti. Nechybí ani informace o rozpočtu na příští rok, připomenutí dlouhodobých cílů a ohodnocení jednotlivců.

Pak následuje neformální část zaměřená na zábavu. S tím, jak koronavirus přestává být novinkou, přibývá receptů na různé firemní hry, soutěže a další zábavu v online prostoru. Zaměstnanci mohou soutěžit v oblíbeném kvízu, lze také najmout známého moderátora, kouzelníka nebo komika se stand-up výstupem.

Stejně jako u klasických večírků platí, že i ze strany zaměstnance je nutná určitá příprava. Kromě vhodného oblečení si je nutné správně zvolit prostor v domě nebo bytě. Tak, aby nedocházelo k vyrušování účastníka večírku. Kdo nechce svému okolí představit kus své domácností, který zabírá kamera počítače, může si dopředu zvolit nějaké zajímavé pozadí. Své kolegy tak lze pozdravit z fotbalového stadionu, odněkud z přírody nebo z jiného oblíbeného místa. Samozřejmostí je střídmá konzumace alkoholu. Nevhodné a trapné bývají nabídky na tykání ze strany ovíněného podřízeného šéfovi. Příprava na večírek zahrnuje také odzkoušení techniky s dostatečným předstihem.

„Práce a zábava v online prostředí se s koronavirem hodně rozšířila. Firmy se naučily a dále učí, jak prostřednictvím videokonferencí pořádat porady, školení či různé tréninky. Firemní večírky nebudou výjimkou,“ uzavírá Tomáš Surka, ze společnosti Quanta.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *