Muž se vztyčeným palcem pózoval u rakve s Maradonou. Fotka rozpoutala bouři

Diego Molina

Vyfotil se s mrtvým Maradonou

Bouři nevole rozpoutal zaměstnanec pohřební služby, který zveřejnil fotografii s tělem zesnulého Diega Maradony. U rakve pózuje se zvednutým palcem. Za neuctivý a neprofesionální krok už zaplatil svým pracovním místem. Advokát zemřelého fotbalisty navíc avizoval právní postup, který povede k jeho potrestání.

Za znesvěcení fotbalového velikána, který ve středu ve věku 60 let zemřel na infarkt myokardu, se proti zaměstnanci pohřební služby Diegu Molinovi snesla vlna hněvu ze strany fanoušků Diega Maradony – zejména na sociálních sítích. Došlo i na výhrůžky smrtí nebo výzvy ke zbavení „hříšníka“ argentinského občanství.

Molina byl jedním z mužů pověřených přípravou Maradonova těla před soukromým pohřbem, na který směla jen rodina a přátelé. S otevřenou rakví sám zapózoval na fotografii. Na ní je zvěčněn s jednou rukou položenou na hlavě slavného fotbalisty, druhou ukazuje palec nahoru.

Majitelé pohřebního ústavu zaměstnávající Molinu médiím potvrdili, že za svůj čin přišel o práci. Advokát zesnulého fotbalisty slibuje právní kroky, které povedou k potrestání Moliny.

„Diego Molina. To je jméno toho gaunera, který se vyfotil u otevřené rakve s Diegem Maradonou. V zájmu zachování jeho památky nebudu mít klidné spaní, dokud za takovou opovážlivost nezaplatí,“ uvedl na Twitteru Maradonův právník Matias Morla.

Tagy: