InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

První prvoligový zápas a hned čisté konto! Zvládli jsme to jako tým, těší Vorla

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Tomu se říká premiéra! Brankáře budějovického Dynama Vojtěcha Vorla (24) čekala při debutu v české nejvyšší soutěži těžká zkouška v podobě vicemistra loňského ročníku z Plzně, ale obstál. Odchovanec pražské Sparty, který poslední dvě sezony sbíral zkušenosti ve slovenské Senici, vynuloval všechny střelce včetně jihočeského odchovance Zdeňka Ondráška a výraznou měrou přispěl k završení fantastického týdne, ve kterém Dynamo získalo sedm bodů z devíti možných. Jako bonus byl navíc po zásluze označen za hráče utkání. „Kluci to ale odbránili výborně, i já jsem se jim snažil pomoct, když to šlo. Zvládli jsme to jako tým,“ pochválil hráč utkání sympaticky i své spoluhráče.

Co jste říkal na výkon týmu?
Jsem rád, že jsme to takhle zvládli, ale je to práce celého týmu. Chtěl bych klukům poděkovat, že mi pomohli, a že jsme to společně zvládli. Máme bod a myslím, že s ním musíme být spokojeni.

Jak dlouho dopředu jste věděl, že budete chytat? Cítil jste nějakou nervozitu?
Dozvěděl jsem se to asi dva dny zpátky, kdy mi Jarda Drobný řekl, že se mám připravit, že půjdu na to. Připravoval jsem se ale stejně, jako na každý jiný zápas. Docela se divím, ale nervozita nebyla. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Pomohlo vám, že Plzeň začala hodně aktivně a hned od prvních minut jste byl v permanenci?
Ono se to říká, že pro gólmany jsou tyto zápasy někdy lepší, když je pořád co dělat. Každá mince má ale dvě strany, protože to klidně mohlo dopadnout špatně, kdybychom z těch prvních šancí inkasovali. Ale kluci fantasticky bránili, hráli jsme bezpečně a kompaktně. Z toho vyplynulo, že Plzeň snad neměla žádnou vyloženou šanci. Trenéři i Jarda Drobný mě upozorňovali, že budou mít hodně standardek. Je to nebezpečné, protože mají výborné hlavičkáře. Kluci to ale odbránili výborně, i já jsem se jim snažil pomoct, když to šlo. Zvládli jsme to jako tým.

Kdy vám bylo nejhůře?
Musím se na to podívat v klidu doma, ale vím, že po těch standardkách se míč dvakrát odrážel a balon poskakoval ve vápně. Pak je to pro gólmana hrozně těžké, když je balon na zemi, kolem něj ve skrumáži dvacet lidí a může to kdykoliv odkudkoliv vylétnout. Nějaké závary tam byly, ale žádná vyložená šance.

Když jste do Dynama přicházel, věděl jste, že neotřesitelnou jedničkou je Jaroslav Drobný a na svou šanci si budete muset počkat. Jak jste si to dnes užil?
Post gólmana je v tomhle hodně specifický, málokdo si to umí představit. Já jsem ale věděl, jaká je situace od začátku. Kdybych to vzdával a dával hlavu dolů, tak bych si vůbec nepomohl, ba naopak. Snažil jsem se tedy pořád makat, trénovat na 100 procent a věřil, že až šance přijde, tak na ni budu připravený. To si myslím, že se povedlo.

Sám jste odchovancem Sparty a mezi Spartou a Plzní vznikla v posledních letech velká rivalita. Bylo pro vás utkání speciální i v tomto směru?
Nikdo asi moc nepočítal, že dneska nastoupím, takže jsem žádné zprávy od kamarádů ze Sparty nedostal. Připravoval jsem se stejně, jako kdybychom hráli s kýmkoliv jiným. Spojovat to s rivalitou Sparty a Plzně mě v tu chvíli nenapadlo, soustředíme se sami na sebe, protože je pro nás každý bod zlatý. Teď jsme jich udělali sedm ze tří zápasů a atmosféra je výborná. Sezona ale vůbec nekončí, nesmíme se uspokojit jedním povedeným týdnem, protože nás čeká ještě strašná spousta zápasů.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Výpravčí 

    Reagovat

     

    Hlavně neusnout na vavřínech

    Vloženo 29.11.2020 09:05:25

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace