Dnes Sobota - polojasno 20°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 23°C
Neděle 26. 5. 2024
Svátek má Filip
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

Dnes se ve 12 hodin rozezní po dvou měsících sirény

Ve středu 2. prosince se po dvouměsíční pauze opět uskuteční na celém území České republiky pravidelná zkouška provozuschopnosti jednotného systému varování a vyrozumění. 

Ve 12 hodin se rozezní sirény, které budou vysílat zkušební nepřerušovaný tón po dobu 140 vteřin. Na území hlavního města Prahy budou před polednem na zkoušku lidé upozorněni prostřednictvím elektronických „mluvících“ sirén. Informace zazní v českém a anglickém jazyce.



Praha 13 chce na úřadu obsadit několik pracovních pozic

Včera ve 20:17

Úřad MČ Praha 13 vypsal výběrová řízení na několik pracovních pozic. Informoval o tom na sociálních sítích.

Zastupitelka Prahy 4 Sýkorová složila zastupitelský mandát, přestěhovala se

Včera v 18:11

Zastupitelka Prahy 4 Vladimíra Sýkorová (Piráti) složila zastupitelský mandát. Své rozhodnutí sdělila v pátek na mimořádném jednání zastupitelstva. Důvodem je změna trvalého bydliště, nebydlí už ve čtvrté městské části. Na její místo nastoupí náhradník za Piráty, kterým je Helena Buchtová. Podle...

Pro řidiče: Začne oprava sjezdů a nájezdů na Chlumecké ulici

Včera ve 14:19

Koncem května začne komplexní oprava sjezdů a nájezdů na Chlumecké ulici z ulice Ocelkova, v blízkosti autobusového terminálu Černý Most a parkovacího domu P+R.

Pohádky na Dvorečku 2024

Včera v 11:47

Praha 9 zve všechny děti, rodiče i prarodiče na 22. ročník Pohádky pro nejmenší. Pohádky jsou zdarma a začíná se v 16 hodin. Hraje se v Jandově 4, v Praze 9.

Malostranský hřbitov: Tanec smrti

Včera v 09:28

Divadelní průvod, pohřeb smutku, připomínka radostí života ve stylu site-specific, která herce společně s diváky podněcuje k oslavě života, ale nezapomíná ani na lidskou smrtelnost ve čtvrtek 30. května ve 20:30.

Reuse neděle v Praze 6

Včera v 07:52

Dát věcem druhou šanci můžete v neděli 2. června od 11 do 18 hodin na Vítězném náměstí.

Praha 6: Setkání v parku Malý Břevnov

Včera v 07:25

Další ze série setkání představitelů šesté městské části s veřejností se uskuteční v parku na Malém Břevnově. Tématem setkání ve středu 29. května v 17 hodin bude doprava, bytová výstavba nebo kulturní akce.

Kontaktní místo pro bydlení Prahy 9 pomáhá nejen seniorům

Včera v 07:16

Na jaře roku otevřela Praha 9 na úřadě Kontaktní místo pro bydlení. Jeho cílem je nabídnout občanům bezplatné poradenství v oblasti prevence ztráty bydlení a pomoci jim také při řešení souvisejících problémů.

Den dětí v kostele sv. Šimona a Judy

Včera v 07:03

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK připravil rodinný pořad ke Dni dětí v kostele sv. Šimona a Judy. Sobotní odpoledne 1. června dětem zpestří skladba francouzského skladatele Camille Saint-Saënse s názvem Karneval zvířat.

Náplavka dětem 2024

Včera v 06:40

Čtvrtý očník unikátní akce pro děti a jejich rodiče, kterou pořádají pražské náplavky ve spolupráci s magistrátem a městskými částmi Prahy 1, 2 a 5.

Žižkovské mezidvorky 2024

Včera v 06:31

Třináctý ročník multižánrového sousedského festivalu v sobotu 25. května od 13 hodin. Těšit se můžete na staronové, ale i zbrusu nové účastníky, nové dvorky k prozkoumání, bohatý program, setkání s místními umělci a výtvarníky a dalšími zajímavými lidmi...

Střet vlaku s lokomotivou u hlavního nádraží způsobil velkou škodu

24. května 2024 ve 22:43

Škodu za více než 100 milionů korun v pátek dopoledne střet osobního vlaku s posunovací lokomotivou na pražském hlavním nádraží. Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří utrpěli šok a odřeniny. Podle původních odhadů měla být materiální škoda výrazně nižší, mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal ale...

Zemřel herec a režisér Jan Kačer

24. května 2024 v 17:10

V pátek dopoledne zemřel herec a režisér Jan Kačer, bylo mu 87 let. ČTK to oznámila jeho dcera Adéla Kubačáková. Byl ikonou nové vlny československého filmu a stál u zrodu pražského Činoherního klubu. Prosadil se jako divadelní režisér, režíroval například v Divadle na Vinohradech nebo v Národním...

Novým předsedou Kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha 1 je Jonáš Felkl

24. května 2024 v 16:20

Na svém zasedání v úterý 21. května zvolilo Zastupitelstvo MČ Praha 1 nového předsedu kontrolního výboru. Stal se jím zastupitel Jonáš Felkl (bez politické příslušnosti), který kandidoval za Praha 1 Sobě. Nahradil tak Pavla Čižinského rovněž z uskupení Praha...

Praha 6 zná vítěze letošního ročníku soutěže AntiFet Fest, je jím film Dva světy

24. května 2024 v 16:12

V divadle Semafor se uskutečnilo vyhlášení dalšího ročníku obvodního kola soutěže amatérských filmů žáků základních škol z Prahy 6.

Další krátké zprávy
Nahoru