STRAKONICE: Jiří Štěpánek naplnil v Jiskře pivní tanky lahodnou strakonickou dvanáctkou Dudák...

STRAKONICE: Jiří Štěpánek naplnil v Jiskře pivní tanky lahodnou strakonickou dvanáctkou Dudák Premium

 

Ve středu 2. prosince brzy ráno vyrazil dlouholetý zaměstnanec Měšťanského pivovaru Dudák Strakonice Jiří Štěpánek do strakonické restaurace Jiskra, aby naplnil zdejší pivní tanky lahodnou strakonickou dvanáctkou (Dudák Premium).

Jedna z největších strakonických restaurací, kde si mohou hosté pochutnávat na pivu z tanku, se ve čtvrtek 3. prosince otevře pro hosty. Sice s určitými vládními omezeními, ale její majitel Michal Vlček je rád i za tento stav. „Po více než padesáti dnech přivítáme hosty. Prodávali jsme jídlo z okénka, ale to nás nemůže dlouhodobě uživit. Těším se, že konečně přivítáme naše štamgasty a načepujeme jim půllitr Strakonického,“ uvedl Vlček.

Z Měšťanského pivovaru Dudák ve středu vyjelo mnoho nákladních aut se sudy. Rozvezly pivo do více než stovky hospod a restaurací, které mají otevřeno. Ve čtvrtek vyrazí další a další. Vše se začne postupně vracet do normálních kolejí.

Podle ředitele strakonického pivovaru Dušana Krankuse zatím nejsou otevřené všechny hospody a restaurace, prosinec nebude takový, jako bylo zvykem v minulých létech. I z toho důvodu, že vánoční večírky se letos nekonají.

„Nebýt koronaviru, tak by nám pravděpodobně stoupl výstav třetí rok po sobě. Takhle se musíme připravit na pokles,“ uvedl Krankus s tím, že pivovar Dudák za normálních okolností uvaří a prodá zhruba 55 procent piva v sudech. „Určitě teď prodáme o něco více piva v lahvích, než bývá zvykem, ale to nemůže pokrýt výpadek z restaurací, které jsou uzavřené. Takže pokles bude, to je nevyhnutelné, jak nakonec bude velký, ukážou výsledky prodeje v prosinci. Naštěstí jsme byli na krizi připraveni a vytvořili jsme si finanční rezervu. Proto jsme nemuseli propouštět, i když práce nebylo tolik, jak jsme byli zvyklí,“ uzavřel Krankus.

Text a foto: Pavel PECHOUŠEK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře