Kniha je nezapomenutelný dárek, který potěší nejen každého milovníka literatury, ale stane se ozdobou i vaší domácnosti či kuchyně. Navíc nedaruje jen knihu jako takovou, ale darujete dobrodružství, vědění a radost. Knihy jsou zkrátka nejoblíbenější dárky vůbec!

Proto jsem pro vás pro vás tentokrát vybrala pár novinek na trhu na téma rodiny. Najdete mezi nimi tipy na východu dětí, ekologie v domácnosti i skvělé recepty.

Jaká potěší vaše rodinné příslušníky? 

Svobodná hra – Jak nechat vyrůst radostné, odolné a samostatné děti, Petr a Justina Danišovi

Kniha propojuje nejnovější odborné poznatky o hře s praktickou inspirací a zkušeností rodiny se čtyřmi dětmi a je určena všem rodičům, učitelům a průvodcům dětí. Svobodná hra má v rozvoji dětí zásadní význam. Učí je tvořit, plánovat, rozhodovat se, dávat a brát, naslouchat druhým, vyjednávat, kontrolovat své impulzy, překonávat překážky. Dává jim smích a radost ze života. Dovoluje dětem, aby objevily své silné stránky a staly se samy sebou. Kniha obsahuje 850 fotografií a je vhodná pro rodiče a děti (0-12 let), vychovatele, pro školky.

Náš tradinář – Kronika rodinných tradic, svátků a radostí, Martina Boledovičová a Monika Kindlová

Tato Kronika je určena Vaší rodině. Utvářet si ji budete sami, stejně jako své dny – sváteční, ale i ty obyčejné – všední. Do jejího sepisování se pokuste zapojit děti, rodiče nebo i babičky a dědečky. Společné rozpomínání a vyprávění – tedy společný čas – je totiž tím hlavním,co by Vám kronika chtěla poskytnout. Rodinná kronika tradic Vás může propojit i s Vašimi předky – využijte vzpomínek a moudrosti svých rodičů a prarodičů a předejte je svým dětem. Každá rodina má své vlastní tradice a rituály. Mohou vznikat náhodně nebo i během plynutí roku. Radujte se společně ze svátků a z obyčejných věcí, které přináší život – seznámení, svatba, oslava výročí, narozeniny, ale i Vánoce, Nový rok, pololetní vysvědčení, Velikonoce, prázdniny, sklízení a zpracování úrody či posvícení.

Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové – Moderní domácnost beze zbytku

Co mají společného taková francouzská kulička, poctivé karbanátky tety Bohuny, indické rýžové birjání nebo čočková omáčka à la Jamie Oliver?  To, že se díky nim dají báječně zpracovat nejrůznější přebytky. Jitka Rákosníková představuje recyklaci jako tvůrčí odpověď na častý problém našich ledniček a spíží. Až 40 % vyprodukovaných potravin se totiž v dnešní společnosti nespotřebuje, nýbrž vyhodí, a zásadní část toho se děje právě v našich domácnostech. je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou. Základem knihy je přes 40 velkých receptů z české i světové kuchyně – z autorčiny domácí zkušenosti i rodinných pokladů, z cest i z inspirace zahraničními kuchaři – a k tomu autorka sype z rukávu bezpočet užitečných variací a „metamorfóz“, díky kterým budete moci chutně a vtipně „zrecyklovat zbytky“ a ještě rozšířit svůj kuchařský repertoár. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů. Propojuje osvědčené postupy „hospodyňkovských“ (pra)babiček vařících pro velké rodiny, bohatou vůni orientálních dálek i znovuobjevované a dnes zcela moderní přípravy vlastních domácích produktů.

Kuchařka pro mého muže, Veronika Zemanová

Kuchařka pro mého muže Veroniky Zemanové je perfektní knihou pro muže, který zatím nemá s vařením mnoho zkušeností (nebo vůbec žádné), ale který se do něj neváhá pustit. Obsahuje skvělé recepty na polévky, hlavní chody, přílohy i sladká jídla. Kniha je rozdělena do kapitol podle toho, k jaké příležitosti muž právě vaří (zda pro sebe, kamarády, svou vyvolenou nebo pro celou rodinu, ale najde v ní oporu třeba i tehdy, chce-li zhubnout). Tento čtivý průvodce obsahuje jak podrobné a spolehlivé recepty a návodné fotografie, tak užitečné rady a zajímavé suroviny, a nevyhýbá se ani rozmanitým úskalím, na které muž neuvyklý vaření dříve či později narazí. Kniha je psaná s nezaměnitelným vtipem a lehkostí, které potěší už při samotném čtení. Navíc je možné vepsat do ní svému muži osobní věnování, do každého receptu pak oslovení. Ideální dárek pro partnera, kamaráda, bratra, tatínka, dědečka! 

Kniha o pivu, Pavel Worowiec a Marcela Titzlová

S Knihou o pivu poznáte nové a často nečekané tváře tradičního nápoje. Naučíte se vybírat a poznávat piva různých stylů a z různých zemí, nacházet ta nejlepší z nich a vychutnávat si je. Seznámíte se s původními i novými pivními styly, proniknete do základů párování piva a jídla. Součástí knihy jsou také praktické rady, jak vybrat správné pivní sklo či jak uspořádat ochutnávku. Více než dvacet receptů dále ukáže široké možnosti piva při úpravě masa, pečení chleba, grilování a přípravě jak rychlých párty jídel, tak polévek nebo sladkých dezertů.

Foto: archiv

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account