14. 12. 2020

Novinka pod lupou: Your Honor (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Your Honor
Žánr minisérie, drama, právnický
Stanice Showtime
Premiéra 5. 12. 2020
Vysílání neděle, 22:00
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Syn uznávaného soudce se zaplete do automobilové nehody, která rozpoutá nebezpečnou hru plnou lží, podvodů a nemožných voleb. Právnický thriller ukazuje drsnou stránku společnosti v New Orleans.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Snesu hodně grafický obsah, ale ta scéna autonehody byla silné kafe už i pro mě. O seriálu jsem před začátkem sledování měla trošku povědomí, ale podle obsahu jsem se na něj příliš netěšila. O to větší překvapení přišlo, když pilot utekl jako voda a seriál mi po něm putuje do watchlistu.

Prvních pár minut bylo takových rozpačitých, ale od samotné tragédie se příběh začal solidně rozjíždět. První epizoda vytváří intenzivní napjatou atmosféru, kterou si drží až do konce, takže si zároveň zvládla udržet mou pozornost. I když příběh plynul relativně pomalu a kromě hrozivé úvodní scény jsme se nedočkali ničeho dramatického, rozhodně zde pořád bylo, nač koukat.

Jelikož jsem Breaking Bad ještě neviděla, jde o mé první setkání s Bryanem Cranstonem. Musím ale říct, že je to od pohledu hodně sympatický herec, kterého bude radost sledovat v akci. Neméně zdatně mu však sekunduje Michael D'Elia v roli syna, se kterou si poradil skutečně na výbornou – věřila jsem mu každou emoci i každé gesto.

Jde o minisérii, takže věřím, že se ke zbylým epizodám brzy dostanu. Předlohu neznám a jsem hodně zvědavá, jak z tohoto oba pánové vybruslí… protože už pilot nabídl spoustu děr v potenciálním alibi-příběhu, které jen těžko půjdou zaplnit. Přišlo mi to až trošku nesmyslné, že člověk, který je v kontaktu s podobnými případy dnes a denně, si nedává větší pozor na to, co všechno se může brát jako důkazní materiál. Ale asi zde platí, že emoce dokážou ovládnout i sebechytřejšího člověka, který může klidně ztratit hlavu.

  • herecké výkony
  • intenzivní scéna autonehody
  • práce s atmosférou po celou dobu pilotu
  • logické díry v alibi
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sonkad

sonkad

To vyzerá hodne dobre. Ďakujem za tip, putuje do watchlistu.
před 3 roky
Další články k tématu