Hlavní obsah

Ruští fanoušci dostali tresty vězení za zbití Brita během ME 2016

Paříž/Praha

Dva ruští fotbaloví fanoušci dnes byli ve Francii odsouzeni k několikaletému vězení za to, že během ME 2016 zbili Brita a způsobili mu trvalé postižení. Pavel Kosov dostal desetiletý trest vězení, Michail Ivkin tříletý a měl by být na konci týdne propuštěn, neboť si trest odseděl už ve vazbě. Oba muži byli ve Francii ve vězení od března roku 2018.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto

Článek

Dvojice ruských fanoušků 11. června 2016 napadla nyní pětapadesátiletého Brita Andrewa Bacheho a způsobila mu těžká zranění včetně poškození mozku, kvůli nimž je upoután na vozík. Soudu v Aix-en-Provence se osobně nezúčastnil, zastoupil ho jeho syn.

Státní zástupce požadoval pro Kosova vězení mezi 14 a 15 lety, pro Ivkina pět let. "S verdiktem je rodina spokojená. Chtěli, aby byl Kosov potrestán přísněji. Byl první, kdo Andrewa uhodil, a to zezadu, kvůli čemuž upadl hlavou na žulovou zem," uvedl Bacheho právník Olivier Rosato.

Střety anglických a ruských fanoušků trvaly před vzájemným zápasem národních týmů v Marseille i po něm několik dnů. Policie se snažila dostat situaci pod kontrolu za použití slzného plynu a vodních děl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.