Šumperk.info

zataženo zataženo, 16°C

Dnes je úterý 11.6 a svátek má Bruno

Aktuality:


Město Šumperk získalo křišťálové srdce

16. 12. 2020 v 17:00 - Šumperk má na svém kontě další prestižní ocenění. Dnes převzal Roman Macek, šumperský radní a ředitel společnosti Sateza v jedné osobě, křišťálové srdce a šek na 20 tisíc korun. Ocenění město získalo za první místo v celostátní soutěži Komunální projekt roku za rekonstrukci Aquacentra a jeho technologického zázemí.
FOTO: sumperk.cz
FOTO: sumperk.cz

Projekt modernizace Aquacentra zahrnoval komplexní rekonstrukci krytého bazénu, jeho modernizaci a zatraktivnění celého areálu. Jeho nezbytnou součástí byla i rekonstrukce technologického zázemí areálu. Byla zde instalována technologie kombinované výroby elektrické energie s plynovým kondenzačním kotlem. Tento zdroj je zároveň propojen se sídlištní soustavou centrálního zásobování teplem. S ní tak tvoří kompaktní moderní energetický zdroj. Právě za toto řešení Aquacentrum cenu získalo.

Město zvítězilo ve zcela nové kategorii Energeticky úsporná obec. „Jde o historické prvenství, protože tato kategorie se v naší soutěži objevila letos poprvé, žádný komunální politik nebo zástupce města ji dosud nikdy nezískal,“ uvedla při předání ocenění Anna Soldátová, zástupkyně redakce Moderní obec a vydavatelství Profi Press, které soutěž uspořádalo.

IMG 1148

Skleněná cena zpodobňuje srdce na dlani. „Není to náhoda, že má cena právě tento tvar. Symbolizuje totiž to, že vedení města by tu mělo být pro své občany, mělo by jim naslouchat a starat se o to, aby se jim zde žilo dobře,“ doplnila Anna Soldátová.

„Velice si vážíme tohoto ocenění. Šumperk se snaží v souladu s trendy Evropské unie své město ekologizovat a aktivity, které se ubírají touto cestou, podporovat,“ uvedl Roman Macek.

IMG 1164

Ten společně s křišťálovým srdcem také převzal od manažerky společnosti ČEZ ESCO Veroniky Paláčkové šek na 20 tisíc korun. „Jsem velice ráda, že mohu městu Šumperk předat tento šek. S projektem moderního kompaktního energetického zdroje jsme velice ztotožněni, jelikož naše dceřiná společnost ČEZ Energo provozuje v České republice celou řadu kogeneračních jednotek. Doufám, že situace se brzy změní a občané Šumperka si budou moci Aquacentra naplno užívat,“ uvedla Veronika Paláčková,

Soutěž Komunální projekt roku je pořádána pod záštitou ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové a ve spolupráci s Výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu PČR, Svazem měst a obcí ČR a Sdružením místních samospráv ČR. Cílem akce je vyhledat, zviditelnit a ocenit inspirativní a občansky přínosné projekty realizované územními samosprávami.

IMG 1176


Autor: MÚ Šumperk Zdroj: https://www.sumperk.cz/cs/zivo...srdce.html

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama