Roman už má jasno, do Vítkovic ale nejde. Kdo je přeplatil?

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

18. prosince 2020, 17:24

Jan Šimek

Krátce po poledni server hokej.cz informoval o konci Ondřeje Romana ve finském Ilves Tampere. Teď už zkušený centr ví, kam budou směřovat jeho další kroky. Český útočník se možná trochu překvapivě nevrátil do Vítkovic, ale plácl si s Pardubicemi. Ty o jeho příchodu informovaly na svém webu.

Ondřej Roman dosud v české nejvyšší soutěži neoblékl jiný dres než ten vítkovický. Teď se to ale změní. Sáhlo po něm Dynamo. „Ondřej Roman patřil dlouhodobě v extralize mezi produktivní hráče. Ve Vítkovicích byl tvůrcem hry, díky tomu si i řekl o zahraniční angažmá. Avizovali jsme, že usilujeme o posílení kádru, a když se objevila možnost domluvit se s Ondrou Romanem, hned jsme ji využili,“ hlásí sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický na webu pardubického klubu.

„Je to tvořivý hráč do přesilových her. Bude dalším vyztužením prvních třech útoků, ve kterých jsme se museli od začátku soutěže prát se zraněními nebo ukončením kariéry klíčových hráčů. Bude to další kamínek do mozaiky, kterou skládáme pro další období,“ dodává.

Pro jednatřicetiletý útočník nezakotvil doma v Ostravě? Důvod je prostý: „S Ondrou Romanem jsme samozřejmě byli v kontaktu a řešili jsme jako variantu jeho návrat k nám, ale upřímně řeknu, že nabídce Pardubic jsme jednoduše nemohli konkurovat. Na mužstvo máme určitý rozpočet a ten nelze nerespektovat,“ vysvětluje sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

„Stejně upřímně ale říkám, že i když mě mrzí, že Ondra u nás nebude hrát, chápu, že jde za nabídkou Dynama, která by se dala jen těžko odmítnout. Ondrovi přejeme hodně štěstí a věříme, že se ještě v budoucnu ukáže v našem vítkovickém dresu,“ pokračuje Šimíček na webu vítkovického klubu.

„Upřímně řeknu, že nabídce Pardubic jsme jednoduše nemohli konkurovat.“

Ondřej Roman by měl poprvé za Pardubice nastoupit v úterý proti Plzni. Vzhledem k administrativním záležitostem totiž v pondělí právě proti Ostravanům ještě nastoupit nestihne. Šikovný útočník rozjel ročník ve Finsku. V celku Ilves Tampere odehrál 12 utkání, ve kterých vstřelil jednu branku a přidal tři asistence. Další kanadské body přidá v české nejvyšší soutěži.

Soupiska HC Dynamo Pardubice

Brankáři:
Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas.

Obránci:
Martin Bučko, Marek Ďaloga, Rhett Holland, Michal Hrádek, Jan Kolář, Juraj Mikuš, Jakub Nakládal, Jan Oliva, Ondřej Vála, Stěpan Zacharčuk, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Lukáš Anděl, Matěj Blümel, Anthony Camara, Valentin Claireaux, Robert Kousal, Matouš Kratochvil, Denis Kusý, Michal Machač, Ondřej Machala, Jan Mandát, Matej Paulovič, Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Ondřej Rohlík, Vladimír Svačina, Radoslav Tybor, Michal Vondrka, Tomáš Zeman, Ondřej Roman.

Foto: ilves.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz