Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

Vánoce a Silvestr opět omezí ostravskou MHD

OSTRAVA - Podobně, jako v jiných částech republiky, tak i Dopravní podnik Ostrava v závěru roku omezí městskou hromadnou dopravu. Na Štědrý den bude provoz omezen od 16.30 hodin, v poslední den roku pak od 19.30 hodin.

Kromě toho bude omezen provoz autobusových linek, které nebudou zajíždět k obchodním centrům nebo do průmyslové oblasti...


Noční linky v Ostravě pojedou podle jízdních řádů (26. října 2016, Ondra Kašpárek)

Na Štědrý den 24. prosince budou tramvaje, trolejbusy a autobusy jezdit podle nedělních jízdních řádů. Denní linky budou v provozu až do 16.30 hodin, kdy začne postupný útlum provozu a prodlužování intervalů. V provozu pak budou vybrané denní linky v delších intervalech tak, aby byla zajištěna základní dopravní obslužnost města a noční linky budou v provozu podle platných jízdních řádů. Denní provoz v pátek 25. prosince pak bude zahájen s prodlouženými intervaly, plný provoz bez omezení podle nedělních jízdních řádů začne po 8.00 hodině. 

V pracovních dnech mezi svátky bude provoz městské hromadné dopravy zajištěn podle prázdninových jízdních řádů. Na Silvestra pak budou všechny linky od 16.30 hodin omezovány od 19.30 hodin a prodloužené intervaly budou platit až do zahájení běžného provozu nočních linek. Provoz na Nový rok bude obnoven ve stejném rozsahu, jako po Štědrém dnu. Plný provoz bude obnoven od pondělí 4. ledna, kdy by měly vyjet také školní linky.


Provoz některých denních linek bude večer omezen (26. října 2016, Ondra Kašpárek)

Kromě popsaných omezení budou muset cestující počítat také s omezením provozu autobusových linek vedených k obchodním centrům, které mají upravenou otevírací dobu. "Od čtvrtku 24. prosince bude omezen provoz na linkách číslo 32, 40 a 45 směr Outlet, Globus, respektive Avion v návaznosti na otvírací dobu nákupních středisek a na lince číslo 48 v závislosti na době omezení provozu v průmyslové zóně v Ostravě-Hrabové," upozornila na další úpravy provozu tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Hřivnáč Rycková.

Dopravní podnik ale zároveň upozorňuje vzhledem k epidemiologické situaci se organizace dopravy může změnit na základě aktuálních opatření. Upravené jízdní řády platné pro konkrétní dny v období od 24. prosince do 1. ledna nebudou z technických důvodů vyvěšeny na zastávkových označnících a v uvedeném období proto dopravce doporučuje využít aplikaci MojeDPO, vyhledávač spojení nebo jízdní řády na webových stránkách,


Noční městská doprava bude zajištěna i o svátcích (26. října 2016, Ondra Kašpárek)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!