Stavba Orlov – Hájetina je dokončena

blank

Kolaudací byl dokončen vodohospodářský projekt, při kterém byl v další části Orlova vybudován vodovod a kanalizace. Středočeské novinky o to informovala mluvčí Městského úřadu v Příbrami Eva Švehlová.

Jak dále uvedly Středočeské novinky, v projektu Orlov – Hájetina, který vyšel město na necelých 16 milionů korun, byla vybudována vodovodní a kanalizační síť, osazeny nové lampy a obyvatelé této časti obce se dočkali také nového povrchu komunikace. „Zmíněnou stavbou jsme napravili nedostatky z minulosti, kdy občanům byla výstavba kanalizace a vodovodu přislíbena. Trvalo to roky, o to více mě těší, že stavba probíhala bezproblémově a k oboustranné spokojenosti. Město splnilo slib z minulých let a občané se po letech dočkali vyhovujícího zázemí,“ řekl po kolaudaci příbramský starosta Jan Konvalinka.

Střední Čechy jsou pod průměrem v oblasti připojení trvale obydlených domů ke kanalizační síti. Nedostatečná je rovněž kapacita čistíren odpadních vod vzhledem k množství odpadu z bezodtokových jímek. „Povinnost připojení ke kanalizaci se ukládá vlastníkům pozemků nebo staveb, na kterých vznikají nebo mohou vznikat odpadní vody. Při posuzování technické možnosti připojení na kanalizaci je nutné zohlednit zásadu proporcionality. Nelze totiž vydat takovéto rozhodnutí, pokud by bylo zcela zjevně nepřiměřené okolnostem,“ poznamenala dříve vedoucí oddělení vodního hospodářství Středočeského kraje Marcela Burešová. Pomoci by měly státní i krajské dotace, zejména z fondu životního prostředí a zemědělství a z infrastrukturního fondu.

Scroll to Top