27. 12. 2020

S lupou do historie: Defiance

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Defiance 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Defiance
Žánr Akční, Drama, Postapokalyptický, SciFi
Stanice Syfy
Vysílání 2013–2015
Počet sérií 3
Premiéra 15. 4. 2013
Délka pilotu 86 minut
Prům. hodnocení 71 % (od 714 uživatelů)

O čem to je?

Na Zemi aktuálně probíhá bitva mezi lidmi a Votany – mimozemskou rasou, která se chtěla na naší planetě mírumilovně usídlit, protože její hvězdný systém byl zničen. Po letech vyjednávání došlo na nejhorší, válka zpustošila celou Zemi a planeta se stala nebezpečnou jak pro lidi, tak pro mimozemšťany. Nyní, ve 30 let vzdálené budoucnosti, jsou města zničena a konec konfliktu v nedohlednu, válka je znát na každém kroku obě strany jsou vyčerpané a nacházejí se v bodě vyčkávání dalšího kroku nepřítele. Na některých místech se dokonce militantní skupiny začínají spojovat bez ohledu na to, ke které rase patří…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Syfy, jistě už jen tím je jasné, co to asi bude, jen že půjde o takové zklamání jsem teda nečekal. Za sebe bych pilotní díl úplně zrušil, přišlo mi, že jsem se toho zase tolik nedozvěděl (víc vám řekne samotný popis než hodina a půl), trochu to působí jako takový odpichový film, podle kterého se někdo rozhodl natočit seriál jako pokračování, ale ani jako úvodní film by u mě epizoda neobstála nijak slibně, zbytečně dlouhé se zbytečnými scénami, až moc náhod najednou, nic neříkající a tolik hluchých míst.

Obsazení docela vyhovuje, asi nejzajímavější je bývalá starostka a krk hýbající hlavou celé akce, sestra současné starostky a možná mladí Romeo a Julie. Jako představitele mladého Noaha mohli vybrat někoho vhodnějšího, takto doufám, že se neobjevuje často ve flashbacku.

Na pilot tu bylo docela dost postav, hromada ras, znepřátelených stran a pořádně se v tom nedá vyznat, možná by opravdu stálo zato odhalit aspoň něco z pozadí příběhu a vysvětlit to víc dopodrobna a ne jen v náznacích.

Za mě prostě tento začátek dostává jedno velké ne. Nešlo o naprostý propadák ani nic podprůměrného, ale rozhodně to nemůže konkurovat většině pilotů tohoto žánru. Tak nějak nevidím důvod, proč sledovat dál, všechno zajímavé bylo během epizody smeteno ze stolu, všechno působilo jako dvouhodinové finále se závěrečnou bitvou, jenže na začátku seriálu. Nějak jsem tomu po té půl druhé hodině nepřišel na chuť.

  • moderní Romeo a Julie
  • rozmanitost postav
  • bez objasnění
  • hluchá místa
  • vše nadějné pryč
  • nesmyslně velký boj na úvod seriálu
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
_-0-_

_-0-_

:-) Nevím, nevím, jestli je levnější sloní hlava, nasazená na finančně nenažraném živém herci, nebo...
před 3 roky
tow

tow

Cena animací klesá, ale v době kdy se dělala Definace byl ten živý herec s maskou jednoznačně...
před 3 roky
jesmot

jesmot

Víš co, tak ona to sice byla neskutečná nuda, ale ještě pořád to nespadalo do kategorie lobotomie,...
před 3 roky
Další články k tématu