Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nový snímek Wonder Woman 1984 zaznamenal nejúspěsnější uvedení filmu během pandemie

Kultura

  22:06
New York - Film Wonder Woman 1984 americké režisérky Patty Jenkinsové měl za vánoční víkend celosvětově tržby 36,1 milionu dolarů (774,8 milionu dolarů). Z toho připadá 16,7 milionu dolarů na kina ve Spojených státech a v Kanadě. Znamená to nejúspěšnější uvedení filmu během pandemie. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na distributora Warner Bros.

Gal Gadotová jako Wonder Woman. Snímek Wonder Woman 1984. Režie: Patty Jenkins. foto: DC COMIC

Ačkoli se v kontextu pandemie jedná o úspěch, tržby jsou zlomkem běžných výnosů při uvedení velkorozpočtového akčního filmu, připomíná Reuters.

Amazonka proti koronaviru. Nová Wonder Woman bude mít premiéru souběžně v kinech i na HBO

Ve Spojených státech sledovaly Wonder Woman 1984 miliony diváků prostřednictvím služby HBO Max společnosti WarnerMedia, která spadá pod skupinu AT&T. Hollywoodské studio už na počátku prosince informovalo, že bude nabízet všechny nové filmy na streamovací službě HBO Max ve stejný čas jako v amerických kinech.

Distributor zároveň potvrdil, že série, jejíž první díl se jmenuje Wonder Woman, bude mít třetí pokračování. Režírovat ho má opět Jenkinsová, která napíše i scénář.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...