V Obrnicích chtějí zmodernizovat hřbitov a vybudovat kolumbárium
Ilustrační foto: CC0
Most

Obrnice - Obrničtí zastupitelé se na svém posledním jednání seznámili se studií modernizace místního hřbitova. Počítá mimo jiné i s výstavbou kolumbária.

„Byla to vlastně hlavní idea, proč jsme studii zadali. Máme reprezentativní a velmi dobře udržovaný hřbitov. Kolumbária pozůstalí k uložení ostatků svých nejbližších stále více využívají, kapacity jsou ale omezené. Například v Mostě už místa docházejí,“ vysvětlila radní Drahomíra Karasová.

Studie je podle obrnického starosty Stanislava Zaspala komplexní, řeší celkovou obnovu lokality. „Od vstupu přes provozní prostory po rozptylovou loučku, návrh kašny, pavilonu, nových hrobových míst či výsadby dalších stromů,“ vyjmenoval.

Zastupitelé odsouhlasili na základě studie modernizace hřbitova zadání vypracování projektové dokumentace k vlastním stavebním úpravám. Zároveň se však shodli, že k vizuální podobě hřbitova a rozsahu poskytovaných služeb by se měli vyjádřit i obyvatelé obce. „Uvažujeme o veřejné anketě. Spoluobčany se studií seznámíme a dáme jim příležitost k dotazům, připomínkám či vlastním návrhům, jak hřbitov zvelebit co nejlépe,“ upřesnil starosta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru