Zde může být vaše reklama.

Těžký start do jara 15. kolo: Sigma hraje v Praze proti Slavii

15. kolo: Sigma hraje v Praze proti Slavii

foto: Petr Pelíšek

15. 01. 2021 - 14:00

V prvním letošním soutěžním utkání hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc venku. V 16. kole FORTUNA:LIGY je čeká nejtěžší možný soupeř vůbec, hrají v pražském Edenu proti Slavii. Duel Hanáků s úřadujícím mistrem a prvním týmem průběžného pořadí, je na programu v sobotu 16. ledna s výkopem v 18.30.

Sigma se na ligové jaro soustředila na Maltě, Slavia nakonec vzhledem ke karanténě v týmu a pozitivně testovaným na soustředění necestoval a dokonce nemohl odehrát ani žádný přípravný zápas. „Slavia má široký kádr, všechny její posty jsou zdvojené. Je těžké vycházet ze základní sestavy. Ale Slavii známe, prezentuje se rychlým, dynamickým fotbalem, který je hodně běžecký a o presinku. Je to ale především o nás, budeme se snažit hrát odvážněji. Uvidíme, na co to bude stačit. Do těchto zápasů chodíme s tím, že nemáme co ztratit. Do utkání se Slavií nemusíme jít s tím, že jsme pod tlakem. Zapracovali jsme na kondiční stránce, abychom se jí vyrovnali,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Přípravu na zápas mají Hanáci také mírně komplikovanou, Tomáš Zahradníček, Pavel Zifčák a Michal Reichl neprošli testem před odletem na Maltu, kam nemohl cestovat ani zraněný kapitán Roman Hubník. „Před odletem na Maltu jsme měli komplikace kvůli nemocným hráčům. Ale na Maltě jsme splnili, co jsme chtěli. Odehráli jsme dva přípravné zápasy, někteří hráči se prezentovali dobrou formou a dali jsme šanci i některým dalším. Co bylo možné, jsme udělali,“ uvedl Látal.

„Může se stát, že na začátku budou komplikace, vždyť první pořádný trénink jsme měli pět šest dní před prvním zápasem. Pro hráče, kteří covid prodělali nebo byli v karanténě, to bude složitější. Pro ostatní zase může být výhoda, že ještě den před Vánoci hráli, takže pauza nebyla až tak dlouhá. Ale projeví se to určitě, jistě nejen na nás,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský pro klubový web.

Utkání Slavia Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 16. ledna od 18.30 (rozhodčí Ondřej Berka – Tomáš Mokrusch, Jakub Hrabovský).

Pravděpodobné sestavy
Slavia Praha: Kolář – Masopust, Kúdela, Zima, Bořil – Stanciu, Oscar– Sima, Lingr, Provod – Kuchta. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Hála, Houska, Greššák, Breite, González – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články