InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zdeněk Kořínek: Pracujeme na vytvoření komplexní pyramidy. Cílem je dostat se v Táboře za fotbal a hokej

Předseda BK Tábor Zdeněk Kořínek. , Autor: Josef Janda

Předseda BK Tábor Zdeněk Kořínek.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Uplynulý rok 2020 byl ve sportovním prostředí vlivem nepříznivé koronavirové situace značně neobvyklým. Ušetřený nezůstal ani táborský basketbal. Předseda a šéftrenér mládeže oddílu BK Tábor v jedné osobě Zdeněk Kořínek prozradil v rozhovoru pro Týdeník Táborsko, čím si BK Tábor od začátku koronavirové krize na jaře prošel. V létě svitla naděje a oddíl uspořádal soustředění, jehož se zúčastnil rekordní počet nadšených basketbalistů od šestiletých dětí až po osmnáctileté hráče. Sotva se však soutěže rozběhly, odehráli táborští basketbalisté ve druhém říjnovém týdnu své poslední zápasy. Další období bez organizované sportovní činnosti si příznivci BK Tábor zpestřili na YouTube sledováním videí, kterými trenér Jiří Plevač připomínal slavné okamžiky z minulosti. Předseda oddílu Zdeněk Kořínek byl v září rád, že v BK ještě stihli udělat ve školním prostředí nábor dětí.

 

Rodí se v současnosti v barvách BK Tábor nějaký talent s přesahem za jihočeský region? Jakou má basketbal v Táboře budoucnost? Na jaké pozici by Zdeněk Kořínek rád basketbal v regionu v porovnání s ostatními sporty viděl? Čím právě basketbal může přesvědčit, že je tou správnou volbou? Na závěr promluví předseda klubu o financování oddílu a nastíní plány pro nový rok 2021.

Jak prožíváte v BK Tábor koronavirové období z pohledu předsedy klubu?

Je to pro nás špatné. Jsme nájemci tělocvičny v ZŠ Helsinská, takže jsme se museli neustále přizpůsobovat tomu, jak funguje nebo nefunguje škola. Pokud jsou opatření přísná a škola je zavřená, my se do haly nedostaneme. I kdyby se určitým způsobem omezení uvolnila, tak potřebujeme, aby byla otevřená i škola, jinak halu na práci s malými basketbalisty nemáme. Setkávání s dětmi jsou tak vlastně nulová.

Od poloviny března je tedy táborský basketbal v podstatě zamrzlý? Předpokládám, že během léta jste v oddíle s dětmi asi příliš netrénovali...

Tělocvičny zavřely asi v té polovině března. Poté došlo k uvolnění, takže v dubnu a v květnu jsme mohli díky tomuto uvolnění trénovat do půlky června v hale v Kvapilově ulici. Během prázdnin jsme uspořádali tradiční soustředění v Kardašově Řečici, o které byl veliký zájem. Na konci srpna jsme se sešli v mimořádném počtu.

Děti asi měly po basketbalu a vůbec po setkávání hlad, že?

Účastnili se všichni napříč věkovými kategoriemi od nejmenších šestiletých dětí až po osmnáctileté basketbalisty. Přišli hráči ze všech věkových kategorií a sešlo se nás...

Celý rozhovor se Zdeňkem Kořínkem čtěte ve středečním Týdeníku Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace