InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Souboj o průběžné čtvrté místo jasně ovládl severomoravský Sokol

PORUBA - Házenkářská interliga žen dohání podzimní zápasové manko a některé týmy, například i Písek, hrají dva zápasy týdně. Ve středu 20. ledna odjely Písečanky do Poruby, kde svedly souboj o udržení průběžného čtvrtého místa mezi českými týmy. To před úvodním hvizdem držely házenkářky z města na Otavě, když měly k dobru jeden zápas a dva body. „Poruba je silný soupeř, o jehož kvalitě není pochyb. Do zápasu musíme jít mnohem více koncentrovaní a disciplinovaní, než proti Hodonínu. Neměly jsme moc času se na Porubu připravovat, ale se všemi soupeři se dlouhodobě dobře známe, takže není prostor pro velká překvapení. Doufáme, že se nám bude dařit,“ řekla před odjezdem na sever Moravy písecká trenérka Kateřina Hromádková. Pro letošek to bylo první sokolské derby, které pro sebe rozhodly Moravanky. Odveta je na programu za necelý měsíc v únoru. V současné době se ale může stát, že se zápas klidně může hrát i dříve, nebo naopak později dohrávat. Aktuální termín je 13. únor 2021.

DHC Sokol Poruba – Sokol Písek 35:20 (16:8)
Písek: Preslová, Kržová – Pokorná, B. Velková, Boorová, Pešková, Dolejšová, A. Velková, Kubišová, Součková, Olšová, Merglová, Chlupová, E. Svobodová, Hauserová, Benešová
Poruba: Mučková, Roháčková, Hřebejková – Tichá, Farářová, Desortová, Mýlková, Dybalová, Prašivková, Kavalová, Baumbachová, Polášková, Konečná, Maiwaelderová, Novobilská, Kučerová
Rozhodčí: Kateřina Brzósková, Karolína Pavelová

Úvod vyšel lépe hostujícím házenkářkám a v 6. minutě vedly po dvou gólech Terezy Pokorné a brejku Michaely Boorové 1:3. Domácí hráčky však za minutu vyrovnaly, ujaly se vedení, ale Písečanky jednogólové manko rychle srovnaly. Další minuty ovládl domácí celek, když si ze stavu 5:5 rychle vypracoval čtyřgólové vedení 10:6. Tento trhák však přibrzdilo dvojnásobné vyloučení Porubanek, které však Jihočešky nedokázaly potrestat a naopak šly samy do oslabení po faulu Michaely Součkové. Přesilovku hned reprezentantka Silvie Polášková ze sedmičky využila a Poruba vedla 11:6, po rychlém brejku nejzkušenější hráčky domácích Petry Tiché dokonce 12:6 a další proměněnou sedmičkou Poláškové 13:6. Další proměněný brejk Tiché na 14:6 už přiměl trenérku Písku Kateřinu Hromádkovou k oddechovému času. Nepříznivý vývoj do přestávky Písečanky zkorigovat nedokázaly a po třiceti minutách odcházely na přestávku s osmibrankovým mankem.
Do druhého poločasu nastoupily házenkářky Písku s nepříznivým skórem něco udělat, jenže domácí házenkářky byly jiného názoru. Systematicky postupně navyšovaly své vedení a hráčky Písku už se asi raději těšily na zpáteční cestu domů k Otavě, kam si vezly prohru o patnáct gólů.

Hned v sobotu 23. ledna čeká házenkářky Písku duel s Plzní na její palubovce. Bylo by hezké napsat, že pak už se Písečanky svým příznivcům představí doma v sobotu 30. ledna v duelu s Prešovem. Prešov má sice do písecké obloukové haly cestu naplánovanou, ale ještě se s největší pravděpodobností bude hrát bez diváků.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace