Zemřel bývalý reprezentant ve sportovním lezení Chvála. ‚Jeden z nejhodnějších lidí,‘ vzpomíná Ondra

V jednatřiceti letech zemřel jeden z předních českých sportovních lezců Jan Chvála. Rodák z Poličky byl mistrem a vicemistrem České republiky v boulderingu. Zprávu o jeho úmrtí zveřejnil na sociálních sítích Český horolezecký svaz.

Polička Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chvála v minulosti získal na republikovém šampionátu v boulderingu celkem pět cenných kovů. Mezi jeho největší úspěchy patří i vítězství v Českém poháru v boulderingu z roku 2010 a 21. příčka ze závodu Světového poháru v rakouském Kitzbühelu.

Informaci o jeho smrti zveřejnil v úterý Český horolezecký svaz na svých oficiálních facebookových stránkách. Chvála byl do roku 2017 byl členem české reprezentace.

Ondru fascinoval

V reprezentačním výběru se Chvála potkával i s Adamem Ondrou, jedním z nejlepších světových sportovních lezců současnosti.

„Určitě to byl jeden z nejhodnějších a nejupřímnějších lidí, které jsem kdy potkal. Znali jsme se už od juniorských kategorií až po reprezentaci. Vždycky mě na něm fascinovalo, že v boulderingu byl neuvěřitelně šikovný v technických věcech. V tom nás vždycky všechny předbíhal,“ zavzpomínal pro iROZHLAS.cz Ondra.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme