Hanzel Desítka. Co znamená přezdívka, kterou Volný křičel na místopředsedu Sněmovny?

„Pane Hanzle Desítko,“ křičel ve čtvrtek ve Sněmovně poslanec Lubomír Volný na místopředsedu dolní komory Tomáše Hanzela z ČSSD. Co přezdívka znamená a co na ni říká samotný Hanzel?

Lubomír Volný a Tomáš Hanzel se znají z Moravskoslezského kraje, kde oba dělali zastupitele. Volný pochází z Ostravy, Hanzel byl v letech 2006 až 2018 primátorem Karviné.

„Takže, pane Hanzele Desítko, takhle mě určitě neumlčíte! Jasné?“ křičel Volný na Hanzela ve Sněmovně. „Hanzel, to je vaše jméno a Desítka,“ řekl Volný. Poté mu byl ale vypnutý mikrofon a nedořekl, co Desítka znamená.

„V Karviné koluje vtip, že pan Hanzel měl z každé státní zakázky deset procent. To je jeho přezdívka,“ vysvětlil Volný CNN Prima NEWS.

Podle Hanzela jde o pomluvy. „Samozřejmě proti pomluvě toho člověk moc nezmůže. Funkci primátora jsem vykonával svědomitě 12 let a nikdy jsem neměl žádný problém se zákonem,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Hanzel.

Je to žumpa, říká o Volném Hanzel

Dodal, že v Karviné ještě teď běží projekt Karviná všemi deseti. „Tak to je asi ještě nějaká vzpomínka na moje primátorování,“ dodal Hanzel. Karviná všemi deseti je deset projektů, které mají během deseti let pomoci městu na období po útlumu hornické činnosti.

Hanzel se ke svému napadení ze strany Volného nechce vyjadřovat. „Myslím, že si každý udělá obrázek sám. Jsem pro slušnost a korektnost v politice a ne pro tuto žumpu,“ napsal CNN Prima NEWS Hanzel.

Potyčku vyvolalo vystoupení poslance Volného, který si odmítal vzít roušku. Více si můžete přečíst v dalších článcích na CNN Prima NEWS.

Tagy: