InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po dvou prohrách berou Písečanky alespoň bod za remízu

PÍSEK - V rámci 16. kola přijely v sobotu 30. ledna do Písku házenkářky z východoslovenského Prešova. Domácí Sokolky neměly nejlepší vstup do tohoto roku. Po výhře s Hodonínem přišly porážky v Porubě a Plzni. Teď měly na domácí palubovce šanci zlepšit si náladu a pošramocené sebevědomí výhrou. Prešov je ze slovenských týmů v tabulce česko-slovenské interligy nejhorší a Písečanky tak šly do zápasu v roli papírového favorita. „Prešov v posledním utkání proti Slavii Praha ukázal, že házenou hrát umí a že je to silný soupeř. I přesto, že se bodově nachází pod námi, není to jednoduchý protivník. My bychom si rády zlepšily náladu a reputaci po posledních utkáních. Věřím, že navážeme na povedenější zápasy a dostaneme se do herní pohody. Celý týden jsme se mohly připravovat, zaměřily jsme se na to, co můžeme zlepšit a z čeho se poučit. Věřím, že se nám to povedlo a do zápasu půjdeme na sto deset procent,“ řekla před zápasem trenérka Písku Kateřina Hromádková.

Sokol Písek – ŠŠK Prešov 24:24 (11:12)
Sestava a branky Písku: Preslová, Kržová - Dolejšová, A. Velková, Součková, Stellnerová 4, Bicanová, Kubišová 5, Merglová 1, Benešová, Boorová 1, Chlupová 2, Hauserová 2/1, Pešková 3, E. Svobodová, Pokorná 6
Nejvíce branek Prešova: Šutranová 8/3, Dvorščáková 5, Vencuriková 4
Rozhodčí: Hájek, Nezbeda. Sedmimetrové hody: 2/1 – 5/3. Vyloučení: 1:3

Průběh utkání ukázal, že trenérka Hromádková měla soupeře dobře přečteného. K Otavě nepřijel žádný lehký soupeř. Po vyrovnaném úvodu se Slovenky začaly střelecky výrazně prosazovat a najednou vedly o pět branek. Při oddechovém čase Písku naordinovala trenérka svým svěřenkyním jiný systém obrany, který zafungoval a ještě před uplynutím třiceti minut bylo vyrovnáno. Na přestávku šly přesto Prešovanky s jednobrankovým náskokem.
Druhý poločas byl bojem o každý míč, o každý gól. Chvíli vedly domácí házenkářky, pak zase jejich soupeřky, nikdo však o více než dva góly. V dramatickém závěru písecká brankářka Regina Kržová vychytala nejlepší hráčku Slovenek Tatianu Šutranovou, domácí Tereza Pokorná zahodila sedmičku, což napravila gólem z rychlého protiútoku a drama se stupňovalo. Minutu před závěrečným hvizdem vedly Slovenky o gól, Alena Stellnerová vybojovala sedmimetrový hod, kterým Michala Hauserová vyrovnala na 24:24. Vítězný gól měla na ruce znovu Šutranová, jenže Kržová zákrokem utkání byla znovu proti a domácí házenkářky získaly míč. Před rozhodujícím útokem si deset vteřin před koncem utkání vzala trenérka Písku další time out, v kterém udělila vítězné pokyny. V poslední vteřině utkání pálila Jana Chlupová těsně vedle prešovské branky a na světě byla spravedlivá remíza, s kterou byli spokojeni všichni.

Ve středečních Píseckých postřezích duel zhodnotí trenérka Písku Kateřina Hromádková.

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • fanda 

    Reagovat

     

    Ještě že chytala Kržová!!!!! Byla dobrá!!!!!!

    Vloženo 31.1.2021 07:17:36

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace