31. 1. 2021

S lupou do historie: Men in Trees

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Men in Trees (Muži na stromech) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Men in Trees (Muži na stromech)
Žánr Drama, Komedie, Romantický
Stanice ABC
Vysílání 2006–2008
Počet sérií 2
Premiéra 12. 9. 2006
Délka pilotu 40 minut
Prům. hodnocení 72 % (od 531 uživatelů)

O čem to je?

Půvabná blondýnka Marin Frist, která se živí jako vztahová poradkyně a zároveň píše knihy, se cítí šťastná: má skvělou práci, povedlo se jí přestat kouřit a hlavně má před svatbou s milovaným Grahamem. Předtím ještě ale musí stihnout přednášku v městečku Elmo na Aljašce. Při letu na Aljašku ovšem kvůli neškodnému omylu zjišťuje, že Graham má poměr s Kiki. Marin tak stojí před otázkou, zda všechno zahodit a vrátit se do svého světa nebo zůstat na Aljašce a zúročit nabyté zkušenosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na někoho může být tento pilot dost ukecaný, nedivím se, ale mně zrovna teď neskutečně sedl a přinesl hezké myšlenky, které na první pohled vypadají jako scenáristické kraviny, ale když se nad nimi člověk zamyslí, pár fajn mouder tu padlo.

Nejde o žádné převratné dílo, děj je předvídatelný, ale dá se u toho celkem dobře vypnout a jen se bavit, protože o tom tento pilot je. Ať už je to paní v letadle, nebo postavičky na Aljašce, každý, kdo se objevil, vnesl do příběhu alespoň špetku něčeho vtipného, když vysloveně nenasměroval děj.

Netuším, kam až se příběh za dvě série dostane, naštěstí se nejedná o takový ten uměle prodlužovaný seriál, který končí po pěti sériích s nemožnými zvraty a zničením všeho, co se od začátku budovalo. Přesto jsem měl na začátku a možná i teď zpětně pocit, že by příběhu víc sedělo filmové zpracování. Každopádně nemám problém sledovat ani tento formát, i když bych byl radši třeba za 13+13 epizod.

  • fajn myšlenky
  • pobavíte se
  • oddech
  • víc by tomu sedělo filmové zpracování
  • předvídatelné
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Sleslikslicka

Sleslikslicka

Protože to tak bylo, celou druhou sérii moc nevěděli co s tím že se hlavní pár dal dohromady, tak...
před 3 roky
Litocha

Litocha

Já mám dojem, že mě dost naštvalo, jak to bylo s Patrickem a Annie.
před 3 roky
Sleslikslicka

Sleslikslicka

Jj, to jsem myslela tím neuspokojivým koncem vedlejší linky...asi se nevědělo, že to zaříznou?
před 3 roky
Další články k tématu