Kladno v oranžovém! Rytíři znovu podpoří projekt O kapku lepší hokej

Foto: rytirikladno.cz

2. února 2021, 18:05

Ondřej Mach

Hokejisté Kladna se po roce znovu zapojí do charitativní akce s názvem O kapku lepší hokej. Při této příležitosti odehrají sobotní duel proti Frýdku-Místku v oranžových dresech, které projekt symbolizují.

Nejdůležitější životní výhry se nerodí mezi mantinely. Nadační fond Kapka naděje už od roku 2000 pomáhá zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby a nádorovými onemocněními. 

V roce 2018 vznikl koncept O kapku lepší, spolupracující s různými sportovními odvětvími. Hokej jako národní sport má v České republice velkou komunitu, která se dokáže spojit a pomáhat. 

„Za normálních okolností jsme několikrát za sezonu připravili mimohokejovou show, ke které patřily i speciální dresy.“

Symbolem celého projektu se staly oranžové stužky, omotávky, tkaničky, čelenky a další věci. Loni se mezi fanoušky na podporu Kapky naděje vybralo více než 160 tisíc korun, za dalších 145 tisíc se vydražily hokejky významných osobností.

I letošní únor bude ve znamení O kapku lepšího hokeje. Projektu se stejně jako loni zúčastní také kladenští Rytíři. 

„Mrzí nás, že vzhledem k aktuální situaci nemohou diváci na stadion a přichází tak vedle hokejové podívané i krásné momenty s hokejem spojené,“ říká na klubovém webu marketingový manažer klubu Adam Soukup. 

„Za normálních okolností jsme několikrát za sezonu našim příznivcům připravili mimohokejovou show, ke které patřily i speciální dresy,“ pokračuje. 

„Vloni jsme vedle vánočních oblékly také dresy nadační. Během letošního ročníku budeme hrát ve speciální sadě pouze jednou, a to tuto sobotu doma s Frýdkem-Místkem,“ dodává Soukup. 

„Dresy půjdou opět do dražby. Výtěžek pak půjde na Nadační fond Kapka naděje. “

Tradiční barvy tak půjdou stranou, tým vedený kapitánem Tomášem Plekancem tuto sobotu oblékne oranžovobílé dresy. Na dresech budou k vidění symboly projektu a na jeden zápas zmizí i loga klubových partnerů. 

„Chtěl bych za celý klub poděkovat všem partnerům, kteří souhlasili s tím, že bude při této výjimečné příležitosti odstraněno jejich logo z dresu a věří, že se i díky tomu dostane velké pomoci těm, pro které se tento projekt připravil,“ cituje kladenský web marketingového manažera Rytířů.

„Dresy půjdou opět do dražby, která proběhne online na portálu Sportovniaukce.cz. Výtěžek pak půjde na Nadační fond Kapka naděje,“ uzavírá Soukup. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz