Novým finančním ředitelem české a slovenské pobočky Microsoftu je Miloš Nitran

Novým finančním ředitelem společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko se od 1. února stává Miloš Nitran. Ve své roli bude odpovědný za controlling, plánovaní, účetnictví a řízení rizik. Ve funkci nahradil Martina Štefíka, který se nedávno přesunul na pozici finančního ředitele pro centrálu celosvětové prodejní a marketingové organizace Microsoftu.

Do společnosti Microsoft přišel Miloš před více než 12 lety. Za tu dobu vystřídal celou řadu rolí, a to jak v rámci české a slovenské pobočky Microsoftu, tak i v regionálních strukturách společnosti. Poslední dva roky působil na pozici finančního manažera v regionu střední a východní Evropy, kde byl odpovědný za finanční řízení cloudových služeb Microsoft Azure.

Image photo„Digitalizace navždy mění naši práci a náš život. Efektivní využití velkého objemu dat, strojové učení a možnosti umělé inteligence jsou dnes jasnými průkopníky moderního řízení společností. Práce s daty se stává stále strategičtější, a právě zde mohou finanční profese hrát klíčovou roli. Použití moderních technologií ve finančnictví je v současnosti totiž nejen obrovskou výzvou, ale také příležitostí. Zde vnímám důležitou úlohu Microsoftu v tom, abychom v této oblasti pomohli našim zákazníkům a partnerům využít jejich skutečný potenciál,“ říká Miloš Nitran.

Miloš Nitran vystudoval Univerzitu Mateja Bela v Banské Bystrici. Je ženatý a má dva syny. Svůj volný čas tráví s rodinou a přáteli, rád objevuje nová místa a sportuje.

Related Posts