Bratři Saganové a Erik Baška byli testováni na soustředění na ostrově Gran Canaria. Slovenská trojice nemá žádné vážnější příznaky, ale další dny musí strávit v karanténě. "Peter, Erik a Juraj byli pozitivní na SARS-Cov 2 v několika nezávislých PCR testech. Všichni tři mají mírné příznaky a mohou zůstat v domácí karanténě podle příslušných nařízení, dokud se neuzdraví," říká Christopher Edler, lékař týmu BORA - hansgrohe.

"Už několik týdnů trénujeme s Jurajem a Erikem na Gran Canarii. 29. ledna jsme prodělali PCR test v místní laboratoři, abychom mohli odletět domů. Ale bohužel výsledky nebyly takové, jaké jsme si přáli a všichni tři jsme pozitivní na covid-19. Všichni se cítíme dobře, ale od prvního pozitivního testu jsme v karanténě. Máme podporu týmu a chtěl bych poděkovat Ralphu Denkovi a našemu lékařskému týmu za pomoc. Jsme teď neustále pod dozorem a zůstaneme zde, dokud to bude nezbytné. Snad budou naše příští testy negativní a budeme se moci vrátit k tréninku," přidává svůj pohled Peter Sagan.

Peter Sagan se připravoval na začátek klasikářské sezóny, v plánu měl otevírací víkend a jednorázovky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne - Brusel - Kuurne na konci února. Všechny plány jsou nyní v ohrožení, dokud nebude zdravý a negativní na koronavirus. "Načasování rozhodně není ideální, ale nikdy není dobrý čas onemocnět koronavirem," říká Ralph Denk, ředitel týmu.

"Peter byl, a stále je, velmi ambiciózní a proto byl už velmi dobře připravený. Ale nejdůležitější je, že jsou všichni tři v pořádku a nemají vážné příznaky. Co to znamená pro start sezóny zatím nevíme. Nejdříve se musí zcela uzdravit a musí získat povolení od lékařů a poté můžeme zvážit naše další kroky," dodává Denk.

Seznam profesionálních cyklistů, kteří byli pozitivní na koronavirus je už velmi dlouhý. První nemocnou hvězdou byl před téměř rokem Kolumbijec Fernando Gaviria. Jiní závodníci museli kvůli nemoci odstoupit z velkých závodů. Giro d'Italia proto museli vzdát například Simon Yates a Steven Kruijswijk.