Dnes Sobota - oblacno 22°C
Zítra Neděle - obcasny-dest 20°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Vedení Prahy 13 odsouhlasilo návrh rozpočtu na letošní rok, v investicích neškrtalo
Radnice Prahy 13 na Slunečním náměstí. Foto: archiv

Vedení Prahy 13 odsouhlasilo návrh rozpočtu na letošní rok, v investicích neškrtalo

Radní Prahy 13 na svém dnešním zasedání odsouhlasili předložený návrh rozpočtu na letošní rok ve výši téměř 450 milionů korun. Investovat se bude především do sociálních služeb, školství, rekonstrukce a oprav chodníků, nových parkovacích míst, zeleně a volnočasového veřejného prostotu. Rozpočet je navrhován jako vyrovnaný a schvalovat ho za měsíc bude ještě zastupitelstvo městské části.

Návrh rozpočtu vychází ze schváleného výhledu na roky 2021 až 2025. „Podařilo se udržet vyrovnané příjmové i výdajové složky, což obzvlášť v této době nebylo jednoduché.  Velmi si vážím faktu, že jsme nemuseli přistoupit ke škrtům v investičních výdajích a všechny plánované investice pro letošní rok jsou do rozpočtu zahrnuty,“ uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS).

Největší investicí letošního roku bude přístavba Střediska sociálních služeb Prahy 13, kde vzniknou nové byty pro seniory.

Do školských zařízení připravuje městská část milionové investice v podobě nového zdravého osvětlení, výměny oken a především rekuperační technologie, tedy speciální ventilační systémy, které v jednotlivých budovách zajistí efektivní temperování a ekonomickou výměnu vzduchu.

Rekonstrukce se budou týkat také vnitrobloků, dětských a sportovních hřišť. „Dotace spolkům a sportovním klubům budeme řešit individuálně, v této době je velmi složité plánovat jakékoliv aktivity v této oblasti, a proto se budeme snažit v rámci rozpočtu zohlednit aktivity a organizace, které připravují činnosti především pro děti,“ dodal starosta David Vodrážka.


Autor: red
Další články
Nahoru