Tři nové přístroje do nemocnice díky vodařům

blank

Nemocnice Jihlava zakoupila nové přístroje na jednotky intenzivní péče. Sloužit budou také pacientům s onemocněním COVID-19. Pořídit se mohly díky Vodárenské akciové společnosti.

„Infuzní pumpy slouží například k dávkování léku Remdesivir,“ popsal provozně-technický náměstek nemocnice Alexander Filip. Pumpy jsou u lůžka nemocného a je jimi vedena hadička infuzního setu. Na přístroji zdravotníci například nastavují rychlost infúze, neboli objem tekutiny podané za určitý čas. Správně dávkování léčiv i tekutin je podle nemocnice u pacientů v intenzivní péči velmi důležité.

„Moc děkujeme, sponzorské peníze využíváme v posledních měsících především na nákup přístrojů pro covidové pacienty,“ sdělil ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev. Vodárenská akciová společnost se podle ředitele jihlavské divize Bronislava Remeše dlouhodobě snaží pomáhat v regionech působnosti. „Vzhledem k vážnosti situace s epidemií COVID-19 bylo jednoznačné směřovat naši pomoc pacientům a zdravotníkům v krajské nemocnici,“ doplnil Remeš, podle kterého obdobnou pomoc společnost poskytla i dalším nemocnicím na Vysočině i na jižní Moravě.

Scroll to Top