Online literární akce v druhé polovině února

nenechte_si_ujit
Když nemůžeme my do knihoven, musí knihovny za námi – tedy alespoň prostřednictvím online akcí. Tak se pojďme podívat, co si pro nás připravili na druhou polovinu února. Věříme, že se doma určitě nudit nebudete.

A co tedy konkrétně můžete z pohodlí domova zhlédnout? S Ladislavem Beranem se vydáte mezi ostřílené kriminalisty, s Hanou Hindrákovou objevíte krásy Afriky, a taky můžete s ostatními čtenáři probrat své zážitky z četby knihy Hana od úspěšné autorky Aleny Mornštajnové.

Na úterý 16. února si Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově připravila literární stream se spisovatelem Ladislavem Beranem. Tato beseda potěší hlavně milovníky detektivek, pan Beran totiž píše především povídky s kriminální tematikou – znát od něj můžete například tituly Velký pitaval z malého města se vrací…Utopené alibiJak přijít o vraha či Staré kriminální případy. Kromě toho můžete jeho texty potkat také v časopisech Jedním dechemStalo se! nebo Krimi-signál. Online beseda se uskuteční od 18.00 na Facebooku vyškovské knihovny.

HankaVe čtvrtek 18. února pak zbystřete, pokud vás láká Afrika. Bude o ní totiž přednášet cestovatelka a spisovatelka Hana Hindráková. Na svém kontě má celou řadu knih z tohoto prostředí (například NezlomnýSvítání nad savanouSmrtící byznys či Děti nikoho), sama Afriku několikrát navštívila, a tak má opravdu co vyprávět. Abyste se na přednášku pořádně navnadili, můžete si přečíst také její povídání o cestách do Keni nebo rozhovor, který jsme vám před lety přinesli. Přednášku pořádá Městská knihovna Písek, začíná v 18.00 a je potřeba se na ni nejprve registrovat.

Román Hana od Aleny Mornštajnové způsobil před pár lety na českém literárním trhu skutečné pozdvižení. Za krátkou dobu se stal jednou z nejúspěšnějších knih u nás a přečetlo si jej obrovské množství čtenářů. Pokud mezi ně taky patříte, určitě vás bude zajímat setkání čtenářského klubu Městské knihovny Písek, kde se ve čtvrtek 25. února bude právě o této knize mluvit. Podělte se s ostatními o své dojmy a pocity. A třeba objevíte nové pohledy, které vám při čtení unikly. Akce začíná v 17.00 a opět je potřeba se na ni registrovat e-mailem.

Velkou výhodou online akcí je, že když ji nestihnete v původním termínu, můžete si ji vychutnat i později. Café a knihkupectví Fra už od podzimu natáčí zajímavé rozhovory či autorská čtení, tak si pojďme některé z nich připomenout. V cyklu Stará dobrá mladá krev jste například mohli poznat mladé české a slovenské básníky, kteří se narodili v letech 1985–2000. Dne 3. listopadu svoji tvorbu představil básník Marek Torčík:

A 19. ledna se uskutečnilo online setkání s Timem Postovitem, který patří mezi nejznámější české slam poetry performery:

Pokud víte o nějaké další zajímavé online literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář