Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

V Lize mistryň proti PSG

Los sparťankám určil francouzský velkoklub

Sdílet

Sparťanky již znají svého soupeře pro osmifinále Ligy mistryň, bude to francouzský velkoklub Paris Saint-Germain. První zápas hraje Sparta doma 3. března, odveta se hraje o týden později.
Krátce po poledni v sídle evropského fotbalu v Nyonu vytáhla Nadine Kessler z osudí nejprve míček Sparty, tím bylo jasné, že se začíná doma. Následně byl vytažen míček PSG. Dalšími možnými soupeři pro Spartu byli Lyon, Chelsea a Manchester City. Sparta zažila losování osmifinále znovu po třech letech.
Splněné sny
"Já bych si přála PSG. Ráda bych si zahrála proti takovému klubu, vždycky to byl můj sen," vyslovila se před losem Aneta Pochmanová, Talent roku 2020. Anna Dlasková, střelkyně branky proti Glasgow City, to vidí podobně: "Vždy byl můj sen si zahrát proti takovému soupeři a teď mám možnost si to splnit."
Souboj lídrů ligy
"Pro takové zápasy a momenty děláme fotbal. Určitě to bude nesmírně náročný dvojzapás, na který se už dnes všichni těšíme. PSG je TOP tým. Aktuálně je na prvním místě francouzské ligy s pouhými dvěma inkasovanými góly. S takovým soupeřem se možná střetneme jen jednou za život," sdělil po losu trenér Martin Masaryk. 
Paris Saint-Germain vede ligu před Lyonem, Sparta je první před druhou Slavií, půjde tak o souboj dvou lídrů svých lig. V Lize mistryň PSG již dvakrát došlo až do finále, sparťanským maximem je čtvrtfinálová účast.
Opět v Chomutově
V prvním kole letošního ročníku Ligy mistryň přivítaly sparťanky Glasgow City na Letním stadionu v Chomutově. A stejný stadion bude pro Spartu domácí půdou i nyní. Domácí zápas se odehraje ve středu 3. března 2021, bohužel stále bez přítomnosti diváků. V jednání je televizní přenos.
Na Letné hraje ve stejný den mužská Sparta MOL Cup, i kvůli této kolizi tak hlavní sparťanský stadion využít nelze. V Chomutově je však stadion s kvalitním zázemím a vyhřívaným trávníkem, navíc jsou na něj hráčky zvyklé z reprezentačních srazů a minulého úspěšného představení proti Skotkám, hrát na severu Čech by tak pro Spartu nemělo být žádným hendikepem.

Další novinky